Hozzávalók:
- 30 dkg málna
- 4, 5 dl natúr joghurt
- 1 dl tejszín
- 10 ek rizs szirup (természetesen mézzel vagy cukorral is készíthető)
Elkészítés:
Akinek van
turmixgépe, az azzal egy mozdulattal elkészítheti. Beleteszi az összes hozzávalót
és jól összeturmixolja, majd irány a hűtő, minimum 4 órára és csak ezután kerül
a fagylaltgépbe, ahol a kívánt állagig fagyasztjuk.
Akinek, mint
nekem is, nincs turmixgépe, az egy mély 1 l-es edénybe beleteszi a málnát, rá a
tejszínt és botmixerrel pürésítjük a málnát. Hozzáadjuk a rizsszirupot vagy a
kedvünk szerinti édesítőt és a joghurtot, és újra elindítjuk a botmixert. Ezzel
szép krémesre tudjuk keverni, nem kell a robotgépen habverőre váltani. Kb. 5-8
percig keverjük így magas fokozaton, ha van turbó, akkor azzal is segíthetünk.
Miután szép sima
krémet kaptunk, lezárjuk az edényünket és betesszük a hűtőbe minimum 4 órára.
Mivel én késő délután állítottam össze tegnap, így ma egész délutánig a hűtőben
pihent.
Elindítjuk a
fagylaltgépet, hogy a keverője forogjon, majd beletöltjük a masszánkat, amit
jól átkevertünk a robotgép habverőjével most.
Amennyit
szeretnénk elkészíteni, annyit öntünk a gép tartályába, de ¾-ed részénél
feljebb semmi esetre se legyen, mert ahogy fagyivá alakul, a térfogata nőni fog.
Miután elkészült
a fagyink, tálalhatjuk is pohárba vagy tölcsérbe, ki-ki hogyan szereti.
Egy hibát Ti ne
kövessetek el, amit én most elkövettem.
Mikor elindítjuk
a fagyi gépet, feltétlenül tegyük be a fagyasztóba a kelyheket, hogy
lehűljenek, mert úgy nem olvad a fagyi olyan gyorsan. Sajnos én erről most
elfeledkeztem.
A kiadagolt
fagyit díszítsük málnával, mentalevéllel.
Amennyiben maradék lenne, azt a Mindennapi Szögletes dobozban a fagyasztóban tároljuk.
Nincs fagylaltgéped?
Semmi gond.
Kövesd a következő módszert.
Hűtőszekrénymódszer:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése