2013. július 13., szombat

Eperlikőr

Hozzávalók:
  • 1 kg érett apró szemű eper
  • 500 gr fehér vagy barna kandiscukor
  • 1 üveg (0,7 l) rum vagy konyak

Elkészítés:




Az epret megmossuk a 4 l-es Új Hullám Tálban, jól lecsepegtetjük a KM Nagy Szűrőben és leszárítjuk a TW Salátaszárítóban, eltávolítjuk a szárát. Egy üvegbe az epret és a kandiscukrot rétegezve belerakjuk.




Hozzáöntjük a rumot vagy konyakot. Az üveget lezárjuk.

Néhány hétig (1 hónapig szoktam) érleljük, majd a levet szűrőpapíron átszűrjük az előkészített palackokba. Néhány hétig még hagyjuk állni, majd fogyasztható.





TIPP: A visszamaradt epret elhasználhatjuk gyümölcssalátákba, bólébe, de pár szemet tehetünk a likőrös üvegünk aljába is. Természetesen gyermekeknél a gyümölcssalátába ne kerüljön az alkoholos eperből!!










Csak 18 éven felülieknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...