Hozzávalók:
- 1 kg érett apró szemű eper
- 500 gr fehér vagy barna kandiscukor
- 1 üveg (0,7 l) rum vagy konyak
Elkészítés:
Az epret megmossuk
a 4 l-es Új Hullám Tálban, jól
lecsepegtetjük a KM Nagy Szűrőben és
leszárítjuk a TW Salátaszárítóban,
eltávolítjuk a szárát. Egy üvegbe az epret és a kandiscukrot rétegezve
belerakjuk.
Hozzáöntjük a
rumot vagy konyakot. Az üveget lezárjuk.
Néhány hétig (1
hónapig szoktam) érleljük, majd a levet szűrőpapíron átszűrjük az előkészített
palackokba. Néhány hétig még hagyjuk állni, majd fogyasztható.
TIPP: A visszamaradt epret elhasználhatjuk gyümölcssalátákba, bólébe, de pár szemet tehetünk a likőrös üvegünk aljába is. Természetesen gyermekeknél a gyümölcssalátába ne kerüljön az alkoholos eperből!!
Csak 18 éven felülieknek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése