Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 20 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg teavaj olvasztva
- 50 dkg kefir
- szilva
- fahéjas kristálycukor
Elkészítés:
A hozzávalókat
összekeverjük a szilva kivételével.
30 percet
pihentetjük, hogy a gríz meg tudja szívni magát.
Ezután a tésztát
kicsit kanállal átkeverjük, majd a tésztaadagolóba öntjük.
Megtöltjük a Tupperware
Szilikon Formáinkat a tésztával úgy, hogy ¾ részig legyen a formákban a
tészta.
Minden kis forma
közepére teszünk egy fél szilvát, amit fahéjas kristálycukorba mártunk a vágott
felükön, majd ezzel a vágott-cukrozott felületükkel felfele tesszük a tésztára.
175 fokon
tűpróbáig sütjük.
Porcukrozva
tálaljuk.
Megjegyzés: Természetesen simán tepsiben kell
eredetileg sütni, és a tetejét kirakni a gyümölccsel, majd kockára szelni, de
most én így álmodtam meg, megúszva a szeletelést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése