2013. július 28., vasárnap

Szilvás-grízes süti

Hozzávalók:
  • 20 dkg búzadara
  • 20 dkg liszt
  • 14 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg teavaj olvasztva
  • 50 dkg kefir
  • szilva
  • fahéjas kristálycukor 

Elkészítés:



A hozzávalókat összekeverjük a szilva kivételével.
30 percet pihentetjük, hogy a gríz meg tudja szívni magát.
Ezután a tésztát kicsit kanállal átkeverjük, majd a tésztaadagolóba öntjük.








Megtöltjük a Tupperware Szilikon Formáinkat a tésztával úgy, hogy ¾ részig legyen a formákban a tészta.







Minden kis forma közepére teszünk egy fél szilvát, amit fahéjas kristálycukorba mártunk a vágott felükön, majd ezzel a vágott-cukrozott felületükkel felfele tesszük a tésztára.







175 fokon tűpróbáig sütjük.





Porcukrozva tálaljuk.



Megjegyzés: Természetesen simán tepsiben kell eredetileg sütni, és a tetejét kirakni a gyümölccsel, majd kockára szelni, de most én így álmodtam meg, megúszva a szeletelést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...