- 50 dkg sárgabarack
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db egész szegfűszeg
- 7 dl vodka vagy házi barackpálinka
Elkészítés:
A barackot megmossuk, kimagozzuk, 4 darabba vágjuk.
2 l-es üveget (csavaros tetejűt) jól kimosunk, öblítünk, csírátlanítunk sütőben 100 fokon (tetőt is).
A darabolt barackot a vaníliával elkevert cukorral az üvegbe rétegezzük Beletesszük a szegfűszeget is..
Felöntjük a vodkával. Lezárjuk a tetővel és jól összerázzuk. Amíg a cukor nem oldódik fel teljesen, addig naponta felrázzuk óvatosan.
Miután a cukor elolvadt,.elég hetente egyszer átmozgatni a likőrnek valónkat.
Ezt 2 hónapig hagyjuk érni az üvegben.
Ezután leszűrjük egy levesszűrőn, majd újra szűrjük egy papír kávéfilteren.
Üvegekbe töltjük a likőrt és még 2 hónapig érleljük, de már nem bántjuk az üveget, hagyjuk szép nyugodtan összeérni.
A gyümölcsöt beletesszük egy dunsztos üvegbe. Süteményekbe, fagylaltba, bólékbe, vagy gyümölcssalátába használhatjuk.
Csak 18 éven felülieknek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése