2013. július 13., szombat

Sárgabaracklikőr

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 db egész szegfűszeg
  • 7 dl vodka vagy házi barackpálinka
Elkészítés:
A barackot megmossuk, kimagozzuk, 4 darabba vágjuk.
2 l-es üveget (csavaros tetejűt) jól kimosunk, öblítünk, csírátlanítunk sütőben 100 fokon (tetőt is).
A darabolt barackot a vaníliával elkevert cukorral az üvegbe rétegezzük Beletesszük a szegfűszeget is..


Felöntjük a vodkával. Lezárjuk a tetővel és jól összerázzuk. Amíg a cukor nem oldódik fel teljesen, addig naponta felrázzuk óvatosan.
Miután a cukor elolvadt,.elég hetente egyszer átmozgatni a likőrnek valónkat.
Ezt 2 hónapig hagyjuk érni az üvegben.
Ezután leszűrjük egy levesszűrőn, majd újra szűrjük egy papír kávéfilteren.
Üvegekbe töltjük a likőrt és még 2 hónapig érleljük, de már nem bántjuk az üveget, hagyjuk szép nyugodtan összeérni.

A gyümölcsöt beletesszük egy dunsztos üvegbe. Süteményekbe, fagylaltba, bólékbe, vagy gyümölcssalátába használhatjuk.

Csak 18 éven felülieknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...