2013. július 18., csütörtök

Kajszi nektár

Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 40 dkg magozott barack
  • 1 cs Dr. Oetker citromsav
  • 7, 5 dl víz
  • ½ kg cukor
  • ½ cs Dr. Oetker Dzsemfix 2: 1 

Elkészítés:
A barackot gyümölcscentrifugával gyümölcslévé varázsoljuk.
A lét beleöntjük egy  Mesterszakács Edénybe Vagy sima fazékba, kinek milyen van.


Hozzáadjuk a vizet és a citromsavat, felforraljuk, és 2 percig főzzük. Közben 2 ek cukorral elkeverjük a dzsemfixet. Mikor letelt a 2 perc, hozzáadjuk a cukros dzsemfixet a barackléhez, majd fél percig forraljuk. Ezután kerül bele a maradék cukor, amivel újra forraljuk, és 1 percig főzzük.
Csírátlanított üvegekbe merjük, lezárjuk és mehetnek a helyükre a nektárok.

Megjegyzés: Akinek nincsen gyümölcscentrifugája, az forrázza le a barackokat, húzza le a héját, a barackhúst pürésítse és tüllön, vagy sűrű szövésű ruhán szűrje át és a további teendő ugyanaz.

Tipp: A gyümölcscentrifugában maradt rostos héjas részből lehet főzni lekvárt. Én kajszisajtot készítettem belőle.


A képeken látható mennyiség 8 adag! Tehát minden a 8-szorosa, még a főzési idők is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...