Hozzávalók 1
adaghoz:
- 40 dkg magozott barack
- 1 cs Dr. Oetker citromsav
- 7, 5 dl víz
- ½ kg cukor
- ½ cs Dr. Oetker Dzsemfix 2: 1
Elkészítés:
A barackot
gyümölcscentrifugával gyümölcslévé varázsoljuk.
A lét beleöntjük
egy Mesterszakács Edénybe Vagy sima
fazékba, kinek milyen van.
Hozzáadjuk a
vizet és a citromsavat, felforraljuk, és 2 percig főzzük. Közben 2 ek cukorral
elkeverjük a dzsemfixet. Mikor letelt a 2 perc, hozzáadjuk a cukros dzsemfixet
a barackléhez, majd fél percig forraljuk. Ezután kerül bele a maradék cukor,
amivel újra forraljuk, és 1 percig főzzük.
Csírátlanított
üvegekbe merjük, lezárjuk és mehetnek a helyükre a nektárok.
Megjegyzés: Akinek nincsen gyümölcscentrifugája, az
forrázza le a barackokat, húzza le a héját, a barackhúst pürésítse és tüllön,
vagy sűrű szövésű ruhán szűrje át és a további teendő ugyanaz.
Tipp: A gyümölcscentrifugában maradt rostos
héjas részből lehet főzni lekvárt. Én kajszisajtot készítettem belőle.
A képeken látható mennyiség 8 adag! Tehát
minden a 8-szorosa, még a főzési idők is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése