Hozzávalók:
- 80 dkg sárgabarack (magozottan)
- 2 liter tej
- 2 dl tejszín (állati, nem műtejszín)
- őrölt fahéj
- őrölt szegfűszeg
- méz
- 1 cs sárgabarackos pudingpor (helyettesíthető vaníliával, mivel nálunk nem kapható a sárgabarackos)
Elkészítés:
A magozott
barackot a 2, 5 l-es Mirage Főzőedénybe teszem, lassan elkezdem főzni
vigyázva, hogy le ne égjen. Mikor jó puhára megfőtt és majdnem teljesen szét is
ment, botmixerrel pürésítem. Visszateszem a tűzhelyre, fahéjjal, szegfűszeggel
ízesítem.
A pudingport
kevés tejjel elkeverem, majd a barackpéphez adom. Hozzáöntöm a tejet és a
tejszínt és összeforralom.
Mézzel édesítem.
Átöntöm a levest
a 3 l-es Kristálytálba. Hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem.
Jól lehűtöm és
friss barackkal, felvert tejszínhabbal kínálom.
Ezeket a hideg
krémleveseket én mindig előző nap elkészítem, így jól behűtve tudom tálalni.
A
friss barackokat is hűtőbe teszem, hogy az is hideg legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése