2013. augusztus 9., péntek

Sajtos tekercs

Hozzávalók:

Tészta:
  • ¼ kg liszt
  • 12 ½ dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 mk.sütőpor
  • 1 dl tej
Krém:
  • 12 ½ dkg margarin
  • 15 dkg reszelt sajt
  • egy kicsi pirospaprika 
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a Konyhaművész Pro Tálba tesszük, összegyúrjuk.

3 részre osztjuk. A Gyúrólapon a Nyújtóval vékonyra sodorjuk.

Elkészítjük a krémet. Ehhez a vajat beletesszük a 2 l-es Új Hullám Tálba, robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sót és a pirospaprikát, ezekkel tovább keverjük. Beletesszük a Konyhai Malomban lereszelt sajtot és jól összekeverjük ezzel is.



A vékonyra sodort tésztára kenjük a krémet, Szorosan feltekerjük, és egy éjjelre a mélyhűtőbe tesszük.

Másnap kiveszünk egy rudat a fagyasztóból és fél centméteres szeletekre vágjuk. A Szilikon Sütőlapra rakjuk, szellősen, hogy ne érjenek össze, mert sütés közben nőni fognak a kis tekercseink.

Mindig csak annyit szeljünk fel, ami éppen ráfér a sütőlapra, a többi maradjon a fagyasztóban. Nem szabad mindet egyszerre felszeletelni!

170 fokon addig sütjük, míg szép aranysárga vagy talán egy kicsit sötétebb lesz.



Vigyázat! Ne süssük sötétre!!

Fém vagy műanyag dobozban sokáig eláll és friss marad.


Megjegyzés: A képen dupla adagot látni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...