2013. augusztus 11., vasárnap

Ananászos, barackos - mascarponés piskóta

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál víz
  • 9 evőkanál átszitált liszt
  • 1 citrom reszelt héja

A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor 

Valamint:
  • 1 friss ananász
  • őszibarack

Tetejére:
  • 1 cs. Váncza színtelen tortazselépor

Elkészítés:
A piskótához a tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzáadom a vizet, összekeverem, majd a lisztet és a sütőport is hozzádolgozom. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és a tésztához forgatom. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítom, 180 fokon kb. 1/2 órát sütöm.

Közben a krémhez a tojások sárgáját kikeverem a vaníliás cukorral és porcukorral, majd hozzáadom a mascarpone sajtot. A tojásfehérjéket felverem, a sajtkrémhez forgatom.

A kihűlt piskótára kenem a krémet, kirakom a darabolt ananásszal, barackkal. 


Elkészítem az utasítás szerint a tortaszelét és a süteményre öntöm.
Dermedés után szeletelhetem is a süteményt.

Megjegyzés: Nálunk nem mindenki szereti az ananászt, ezért lett a sütemény egyik felén barack is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...