Hozzávalók:
A tésztához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál víz
- 9 evőkanál átszitált liszt
- 1 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
Valamint:
- 1 friss ananász
- őszibarack
Tetejére:
- 1 cs. Váncza színtelen tortazselépor
Elkészítés:
A piskótához a tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a
vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzáadom a vizet, összekeverem,
majd a lisztet és a sütőport is hozzádolgozom. A tojások fehérjét kemény habbá
verem, és a tésztához forgatom. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítom,
180 fokon kb. 1/2 órát sütöm.
Közben a krémhez a tojások sárgáját kikeverem a vaníliás
cukorral és porcukorral, majd hozzáadom a mascarpone sajtot. A tojásfehérjéket
felverem, a sajtkrémhez forgatom.
A kihűlt piskótára kenem a krémet, kirakom a darabolt ananásszal, barackkal.
Elkészítem az utasítás szerint a tortaszelét és a süteményre öntöm.
Dermedés után szeletelhetem is a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése