2013. augusztus 28., szerda

Kefirtorta

Hozzávalók:
  • 6 kis pohár kefir
  • 6 ek cukor
  • 2 ek étkezési zselatin
  • 1 cs tejszín ízű habpor
  • 1, 5 dl tej


Elkészítés:

A kefirt lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a zselatint. Langyosítjuk (nem forraljuk fel!).

Közben, míg kihűl a kefir, a tejszínport kemény habbá verjük a csomagoláson levő utasítás szerint.

Mikor a kefir teljesen kihűlt, bele keverjük a tejszínhabot és Fesztiválba öntjük (1 literes formába).

Hűtőben dermesztjük. Kb. egy óra alatt megdermed. Ezután tálcára borítjuk és ízlés szerint díszíthető.

Tipp: Mikor érnek a gyümölcsök a kertben, eper, málna, ribizli, stb., én bele szoktam keverni a kész kefirbe és úgy dermesztem, de keverhető bele csokoládé reszelék vagy kandírozott és aszalt gyümölcs is.

Mindenki ízlése szerint gazdagíthatja a kefir tortát.


Mi natúrban is nagyon szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...