Hozzávalók:
- 6 kis pohár kefir
- 6 ek cukor
- 2 ek étkezési zselatin
- 1 cs tejszín ízű habpor
- 1, 5 dl tej
Elkészítés:
A kefirt lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a zselatint.
Langyosítjuk (nem forraljuk fel!).
Közben,
míg kihűl a kefir, a tejszínport kemény habbá verjük a csomagoláson levő
utasítás szerint.
Mikor
a kefir teljesen kihűlt, bele keverjük a tejszínhabot
és Fesztiválba öntjük (1 literes formába).
Hűtőben
dermesztjük. Kb. egy óra alatt megdermed. Ezután tálcára borítjuk és ízlés
szerint díszíthető.
Tipp: Mikor
érnek a gyümölcsök a kertben, eper, málna, ribizli, stb., én bele szoktam
keverni a kész kefirbe és úgy dermesztem, de keverhető bele csokoládé reszelék
vagy kandírozott és aszalt gyümölcs is.
Mindenki
ízlése szerint gazdagíthatja a kefir tortát.
Mi
natúrban is nagyon szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése