2013. augusztus 12., hétfő

Pulykatorta

Hozzávalók:
  • 1, 5 kg pulykamell
  • 45 dkg Bacon szalonna (szeletelt)
  • 15 dkg pulykamell sonka
  • 2-3 tojás
  • 20 –30 dkg trappista sajt
  • 10 - 15 dkg Karaván füstölt sajt
  • Bors
  • ételízesítő

Elkészítés:




A pulykamellet felszeleteljük az Új Generációs Hentes Késsel, majd a Mesterszakács Húsklopfoló sima oldalával, majd sima tetejével ellapítjuk. Semmi esetre sem a "bütykös" részével, mert szét fogja szaggatni a gyenge melle húst. 







A sajtokat lereszeljük a Konyhai Malommal, és a Trappista sajtot beletesszük a Pác és Panírsztár aljába.









A tojásokat összerázzuk a Mini Mix-Fixben, hozzáadva 2 ml ételízesítőt, és 4-5 forgatásnyi frissen őrölt borsot. Kiöntjük egy tányérba vagy a legjobb egy szögletes, mondjuk a Friss Torony egy edénye, mert ebben bőven elfér a hús szelet.




Az UltraPro Edényt kibéleljük a szeletelt Bacon szalonnával úgy, hogy az edény szélén túl érjen.
A húsokat a felvert tojásba, reszelt trappista sajtba forgatjuk.

Egy réteget a szalonnára teszünk.
Ezután befedjük a húst a gépsonkával.
Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók elfogynak. Felülre hús kerül.

SÓZNI NEM KELL, mivel a Bacon szalonna sós!

A kilógó szalonna csíkokat a húsra hajtogatjuk.
Tetejére rászórjuk a füstölt sajtot.
Az edényre rátesszük a tetejét, és 180-200 fokon sütjük.

A pecsenyeléből, aki szereti, készíthet mártást is hozzá.
Míg a hús sül, elkészítjük a köretet. Rizs (borsós, kukoricás, zöldséges, stb.) vagy hasábburgonya illik hozzá.

Tipp: Amennyiben hidegtálként szeretnénk kínálni, teljesen kihűtjük, hűtőbe tesszük és mikor jól áthűl szép vékonyan felszeleteljük. Saláta levelekre fektetjük a torta szeleteket, ízlés szerint díszítjük. Francia salátával vagy bármilyen más zöldséges salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése