Hozzávalók:
- 1, 5 kg pulykamell
- 45 dkg Bacon szalonna (szeletelt)
- 15 dkg pulykamell sonka
- 2-3 tojás
- 20 –30 dkg trappista sajt
- 10 - 15 dkg Karaván füstölt sajt
- Bors
- ételízesítő
Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük az Új
Generációs Hentes Késsel, majd a Mesterszakács Húsklopfoló sima oldalával, majd sima tetejével ellapítjuk. Semmi esetre sem a "bütykös" részével, mert szét fogja szaggatni a gyenge melle húst.
A sajtokat lereszeljük a Konyhai Malommal,
és a Trappista sajtot beletesszük a Pác és Panírsztár aljába.
A tojásokat összerázzuk a Mini Mix-Fixben,
hozzáadva 2 ml ételízesítőt, és 4-5 forgatásnyi frissen őrölt borsot. Kiöntjük
egy tányérba vagy a legjobb egy szögletes, mondjuk a Friss Torony egy edénye,
mert ebben bőven elfér a hús szelet.
Az UltraPro Edényt kibéleljük a szeletelt Bacon szalonnával úgy, hogy az edény szélén túl érjen.
A húsokat a felvert tojásba, reszelt trappista
sajtba forgatjuk.
Egy réteget a szalonnára teszünk.
Ezután befedjük a húst a gépsonkával.
Addig rétegezzük így, míg a hozzávalók
elfogynak. Felülre hús kerül.
SÓZNI NEM KELL,
mivel a Bacon szalonna sós!
A kilógó szalonna csíkokat a húsra
hajtogatjuk.
Tetejére rászórjuk a füstölt sajtot.
Az edényre rátesszük a tetejét, és 180-200
fokon sütjük.
A pecsenyeléből, aki szereti, készíthet
mártást is hozzá.
Míg a hús sül, elkészítjük a köretet. Rizs
(borsós, kukoricás, zöldséges, stb.) vagy hasábburgonya illik hozzá.
Tipp: Amennyiben hidegtálként szeretnénk kínálni,
teljesen kihűtjük, hűtőbe tesszük és mikor jól áthűl szép vékonyan felszeleteljük. Saláta levelekre fektetjük a
torta szeleteket, ízlés szerint díszítjük. Francia salátával vagy bármilyen más
zöldséges salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése