2013. augusztus 13., kedd

Hólabda

Hozzávalók:
Tészta:
  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 cs. sütőpor

Krém:
  • 0, 5 liter tej
  • 7 ek liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rum vagy rumaroma

Csoki máz:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Díszítés:
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

Tészta:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban. Mikor már kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük. Hozzáadagoljuk a tojás sárgákat, majd a lisztet, a meleg vizet és a kakaót.
Margarinnal kikent, lisztezett, 38 x 22 cm-es tepsibe öntjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor megsült kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg sül a tészta elkészítjük a krémet.



Krém:
A Maxi-Mixbe kimérjük a fél liter tejet. Hozzáadjuk a 7 kanál lisztet. Lezárjuk a Maxi Mixet és csomómentesre rázzuk a krém alapunkat. Mikor csomómentes beleöntjük egy Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe és jó sűrűre főzzük.  
Ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.

A 20 dkg margarint beledaraboljuk a Konyhaművész Pro Tálba. Robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, vaníliás cukrot, rumot vagy rum aromát.

Mikor kihűlt a főzött krémünk, összedolgozzuk a margarinos krémmel.

A piskótatésztánkból 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a „labdákat”, majd éles késsel, legjobb erre a TW Kenyérvágó kés, kettévágjuk a tészta pogácsákat.

Krémmel megtöltjük, majd összeragasztjuk, és az oldalára is krémet teszünk.

Új Hullám kistálba beleöntjük a kókuszreszeléket, és a hólabda krémes oldalát beleforgatjuk.

Új Hullám Tálcára rakjuk sorban.





Csoki máz:
A fél literes MikroKannába beletördeljük az étcsokoládét. 300 W- on 3 perc alatt felolvasztjuk a csokit. 2 ek. Étolajat elkeverünk a csokiban és minden hólabda tetejére egy-egy TW kávéskanál csokimázat teszünk, elsimítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése