Hozzávalók:
Tészta:
- 8 tojás
- 20 dkg cukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 25 dkg liszt
- 2 ek kakaó
- 1 cs. sütőpor
Krém:
- 0, 5 liter tej
- 7 ek liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- rum vagy rumaroma
Csoki máz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 ek olaj
Díszítés:
- kókuszreszelék
Elkészítés:
Tészta:
A tojások fehérjét kemény
habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban. Mikor már kemény a hab,
hozzáadjuk a cukrot, tovább keverjük. Hozzáadagoljuk a tojás sárgákat, majd a
lisztet, a meleg vizet és a kakaót.
Margarinnal kikent,
lisztezett, 38 x 22 cm-es tepsibe öntjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor
megsült kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg sül a tészta elkészítjük
a krémet.
Krém:
A Maxi-Mixbe kimérjük
a fél liter tejet. Hozzáadjuk a 7 kanál lisztet. Lezárjuk a Maxi Mixet és
csomómentesre rázzuk a krém alapunkat. Mikor csomómentes beleöntjük egy Mesterszakács
Nyeles Főzőedénybe és jó sűrűre főzzük.
Ezt is hagyjuk teljesen
kihűlni.
A 20 dkg margarint
beledaraboljuk a Konyhaművész Pro Tálba. Robotgéppel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, vaníliás cukrot, rumot vagy rum aromát.
Mikor kihűlt a főzött
krémünk, összedolgozzuk a margarinos krémmel.
A piskótatésztánkból 5 cm
átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a „labdákat”, majd éles késsel,
legjobb erre a TW Kenyérvágó kés, kettévágjuk a tészta pogácsákat.
Krémmel megtöltjük, majd
összeragasztjuk, és az oldalára is krémet teszünk.
Új Hullám
kistálba
beleöntjük a kókuszreszeléket, és a hólabda krémes oldalát beleforgatjuk.
Új Hullám
Tálcára rakjuk
sorban.
Csoki máz:
A fél
literes MikroKannába beletördeljük az étcsokoládét. 300 W- on 3 perc alatt
felolvasztjuk a csokit. 2 ek. Étolajat elkeverünk a csokiban és minden hólabda
tetejére egy-egy TW kávéskanál csokimázat teszünk, elsimítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése