·
50 dkg földieper
·
10 dkg porcukor
·
2 cs. vaníliás cukor
·
1 ek citromlé
·
50 dkg mascarpone sajt
·
250 ml tejszín
Elkészítés:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből - néhány szem kivételével – bot mixer segítségével pürét készítünk.
A kimaradt eperszemeket a Konyhai Előkészítő Késsel apró kockákra vágjuk.
A tejszínt a TW Gyorskeverőben habbá verjük és a Konyhai Mindenttudóban simára elkevert mascarponéhez adjuk, melyet keverés után átteszünk egy 2,3l-es Elegancia Tálba és jól összedolgozzuk a két krémet a Szilikon Keverővel.
Hozzáadjuk az eperpürét majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is.
Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk. Mikor a
fagylaltunk már félig kész, óvatosan hozzáadagoljuk az eperdarabkákat.
Készre fagyasztjuk a fagylaltot.
Ez a mennyiség kb. 30 gombóc fagyihoz elegendő.
Vegyük figyelembe a fagylaltgépünk használati utasításában megadott mennyiségeket, amiket a gépbe lehet tölteni. A Philips fagyi gépekben, amit a képen is láthattok, ez kétszeri fagyasztással készül el.
A fele fagyit a gépbe töltjük, a másik felét egy légmentesen zárható TW Friss Tálba tesszük. Tetejével lezárjuk és légtelenítjük a tálat, majd a hűtőben tároljuk, míg nem fagyasztjuk meg a gépben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése