2013. augusztus 11., vasárnap

Mascarpone - s eper fagylalt

Hozzávalók:
·        50 dkg földieper
·        10 dkg porcukor
·        2 cs. vaníliás cukor
·        1 ek citromlé
·        50 dkg mascarpone sajt
·        250 ml tejszín

Elkészítés:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből - néhány szem kivételével – bot mixer segítségével pürét készítünk.
A kimaradt eperszemeket a Konyhai Előkészítő Késsel apró kockákra vágjuk.

A tejszínt a TW Gyorskeverőben habbá verjük és a Konyhai Mindenttudóban simára elkevert mascarponéhez adjuk, melyet keverés után átteszünk egy 2,3l-es Elegancia Tálba és jól összedolgozzuk a két krémet a Szilikon Keverővel.


Hozzáadjuk az eperpürét majd a citromlét, a cukrot és a vaníliás cukrot is.

Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk. Mikor a
fagylaltunk már félig kész, óvatosan hozzáadagoljuk az eperdarabkákat.

Készre fagyasztjuk a fagylaltot.

Ez a mennyiség kb. 30 gombóc fagyihoz elegendő.

Vegyük figyelembe a fagylaltgépünk használati utasításában megadott mennyiségeket, amiket a gépbe lehet tölteni. A Philips fagyi gépekben, amit a képen is láthattok, ez kétszeri fagyasztással készül el. 



A fele fagyit a gépbe töltjük, a másik felét egy légmentesen zárható TW Friss Tálba tesszük. Tetejével lezárjuk és légtelenítjük a tálat, majd a hűtőben tároljuk, míg nem fagyasztjuk meg a gépben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...