Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 3 evőkanál porcukor
- 1 kocka Rama margarin
- 9-10 evőkanál tej
- kevés rum aroma
- 3 evőkanál kakaópor
- fél tábla tortabevonó
- 4 evőkanál olaj
- 1 üveg keserű mandula aroma (zöld)
- 1 üveg vérnarancs, meggy vagy császárkörte aroma
Elkészítés:
ALAPRECEPT – Shrek:
A kekszet a cukorral, Ramával, a rum aromával és a tejjel a Konyhaművész
Keverőtálban jól összedolgozunk. Ezt a masszát kettéosztjuk. Az egyik
felébe teszünk 3 evőkanál kakaóport, a másikba pedig a zöld színű keserű
mandula aromát. A Szilikon Hercegnő Formába alulra elsimítjuk a barna
masszát (erre legalkalmasabb a Mini Nyújtó), és erre kerül rá a zöld
massza. A MikroKannában megolvasztjuk a csokit az olajjal és bevonjuk
vele a sütit. Hűtőben dermesztjük rövid ideig.
VÁLTOZAT – Fiona:
A fent leírtak szerint készítünk mindent, csak a zöld aroma
helyett használjunk narancsos színűt, így emlékeztetni fog Fiona hajára.
Egy adag tésztából is készíthetünk kétfélét: először
kettéosztjuk az alapmasszát. Az egyik felébe kerül a kakaópor, ez megy alulra.
A másik felét újra kettéosztjuk, és az egyikbe megy a zöld, a másikba a piros
aroma. Egymás mellé fektetjük őket, s ha így szeleteljük, akkor a süti egyik
vége Shrek, a másik pedig Fiona lesz.
Készíthetjük még Szilikon Bonbonka formában, valamint
nagyon jól mutat a Jégkocka Varázsban, csak ott alulra kell a
narancssárga (Fiona) majd a zöld (Shrek) és fölé a barna massza, hiszen ha
kiborítjuk, megfordul. (Itt nem árt bekenni a formát egy kis vajjal). Kiborítás
után vonjuk be ez esetben a csoki mázzal.
A fotókon dupla adag látható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése