2013. augusztus 16., péntek

Shrek és Fiona

Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kocka Rama margarin
  • 9-10 evőkanál tej
  • kevés rum aroma
  • 3 evőkanál kakaópor
  • fél tábla tortabevonó
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 üveg keserű mandula aroma (zöld)
  • 1 üveg vérnarancs, meggy vagy császárkörte aroma 

Elkészítés:

ALAPRECEPT – Shrek:

A kekszet a cukorral, Ramával, a rum aromával és a tejjel a Konyhaművész Keverőtálban jól összedolgozunk. Ezt a masszát kettéosztjuk. Az egyik felébe teszünk 3 evőkanál kakaóport, a másikba pedig a zöld színű keserű mandula aromát. A Szilikon Hercegnő Formába alulra elsimítjuk a barna masszát (erre legalkalmasabb a Mini Nyújtó), és erre kerül rá a zöld massza. A MikroKannában megolvasztjuk a csokit az olajjal és bevonjuk vele a sütit. Hűtőben dermesztjük rövid ideig.

VÁLTOZAT – Fiona:

A fent leírtak szerint készítünk mindent, csak a zöld aroma helyett használjunk narancsos színűt, így emlékeztetni fog Fiona hajára.

Egy adag tésztából is készíthetünk kétfélét: először kettéosztjuk az alapmasszát. Az egyik felébe kerül a kakaópor, ez megy alulra. A másik felét újra kettéosztjuk, és az egyikbe megy a zöld, a másikba a piros aroma. Egymás mellé fektetjük őket, s ha így szeleteljük, akkor a süti egyik vége Shrek, a másik pedig Fiona lesz.

Készíthetjük még Szilikon Bonbonka formában, valamint nagyon jól mutat a Jégkocka Varázsban, csak ott alulra kell a narancssárga (Fiona) majd a zöld (Shrek) és fölé a barna massza, hiszen ha kiborítjuk, megfordul. (Itt nem árt bekenni a formát egy kis vajjal). Kiborítás után vonjuk be ez esetben a csoki mázzal.


A fotókon dupla adag látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése