2013. augusztus 27., kedd

Kefires hamburger jellegű zsemle

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1, 5 cs instant élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tk só
  • 40 gr étolaj
  • 1 egész tojás
  • 100 gr kefir
  • tojás a kenéshez

Elkészítés:




Az olajat, cukrot, tojást, sót beletesszük a Kelesztőbe. A lisztet bele leszitáljuk a kelesztőbe.

Hozzáadjuk az élesztőt, a langyos tejet és a kefirt.
Robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát. A kelesztőt lezárjuk a tetejével és a tésztát duplájára kelesztjük.




Miután megkelt, a Gyúrólapon még egyszer jól átdolgozzuk. Lemérjük a Konyhamérlegen és 9-10 egyforma részre osztjuk. Kb. 105 grammosak lesznek.

A kimért kis adagokat megint jól összedolgozzuk és gombócokká formáljuk.
Mintázhatjuk egy egyszerű almavágóval, de sima felülettel is süthetjük.
A tepsibe beletesszük a Szilikon Sütőlapot vagy sütőpapírt, és erre tesszük a megformázott zsemléket.

A Kenőecset segítségével tojással megkenjük és 180 fokos sütőben sütjük.



A sütőlapra úgy helyezzük a zsemléket, hogy sütés közben a zsemlék nőni fognak. Ne érjenek össze akkor sem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...