Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1, 5 cs instant élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tk só
- 40 gr étolaj
- 1 egész tojás
- 100 gr kefir
- tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az olajat, cukrot,
tojást, sót beletesszük a Kelesztőbe. A lisztet bele leszitáljuk a kelesztőbe.
Hozzáadjuk az
élesztőt, a langyos tejet és a kefirt.
Robotgéppel jól
összedolgozzuk a tésztát. A kelesztőt lezárjuk a tetejével és a tésztát
duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, a Gyúrólapon még egyszer jól átdolgozzuk.
Lemérjük a Konyhamérlegen
és 9-10 egyforma részre osztjuk. Kb. 105 grammosak lesznek.
A kimért kis
adagokat megint jól összedolgozzuk és gombócokká formáljuk.
Mintázhatjuk egy
egyszerű almavágóval, de sima felülettel is süthetjük.
A tepsibe
beletesszük a Szilikon Sütőlapot vagy sütőpapírt, és
erre tesszük a megformázott zsemléket.
A Kenőecset segítségével
tojással megkenjük és 180 fokos sütőben sütjük.
A sütőlapra
úgy helyezzük a zsemléket, hogy sütés közben a zsemlék nőni fognak. Ne érjenek
össze akkor sem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése