2013. augusztus 27., kedd

Kefires hamburger jellegű zsemle

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1, 5 cs instant élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tk só
  • 40 gr étolaj
  • 1 egész tojás
  • 100 gr kefir
  • tojás a kenéshez

Elkészítés:




Az olajat, cukrot, tojást, sót beletesszük a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe. A Lisztszóróba kimérjük a lisztet (30 dkg fér bele egyszerre). Beleszitáljuk a kelesztőbe.

Hozzáadjuk az élesztőt, a langyos tejet és a kefirt.
Robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát. A kelesztőt lezárjuk a tetejével és a tésztát duplájára kelesztjük.




Miután megkelt, a Gyúrólapon még egyszer jól átdolgozzuk. Lemérjük a TW Digitális Konyhamérlegen és 9-10 egyforma részre osztjuk. Kb. 105 grammosak lesznek.

A kimért kis adagokat megint jól összedolgozzuk és gombócokká formáljuk.
Mintázhatjuk egy egyszerű almavágóval, de sima felülettel is süthetjük.
A tepsibe beletesszük a Szilikon Sütőlapot és erre tesszük a megformázott zsemléket.

A Szilikon Kenőecset segítségével tojással megkenjük és 180 fokos sütőben sütjük.

A sütőlapra úgy helyezzük a zsemléket, hogy sütés közben a zsemlék nőni fognak. Ne érjenek össze akkor sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése