Hozzávalók:
- birs főzőlé (nekem ez 4 liter volt)
- 1,5 l víz
- 1/2 l citromlé
- 1 cs. citromsav (Dr. Oetker 10 gr-os)
- kicsi, kb 1 mk. borkősav
- egy fél cs. Nátrium- benzoát (Dr. Oetker 8 gr-os)
Mivel a birsalmát a sajt készítés előtt meg kell főzni, így az értékes főzőlét is felhasználtam.
(http://
Mivel elég sok birssel dolgoztam, a tiszta főzőlé 4 liter lett.
Felforraltam, a habot leszedtem. Öntöttem hozzá 1,5 liter vizet és 1 kg cukrot. Ezzel is felforraltam és a forrástól számítva 10 percig lassan főztem.
Az esetleges habot itt is leszedtem.
Miután jól kiforraltam, a tűzről levéve, hozzáadtam a citromlét és a tartósítókat, majd jól kimosott szörpös üvegekbe töltöttem az ivólét.
Lezártam a tetőkkel és 5 percre fejre állítottam az üvegeket.
Visszaforgatva száraz dunsztba kerültek, ott kell teljesen kihűteni.
Miután kihűltek mehetnek a polcra.
Tartósítószer mentést készítettem csak dunsztolàsos módszerrel ! Ki vàncsi vagyok ,hogy mennyire lesz tartós ???
VálaszTörlés2015 óta én is mindent tartósítószer nélkül teszek el. Általában befőzőautomatában dunsztolok, de van, amit száraz dunsztba teszek.Biztos jó lesz.
TörlésTartósítószer mentest? készítettem csak dunsztolàsos módszerrel ! Ki vàncsi vagyok ,hogy mennyire lesz tartós ??????
VálaszTörlés