Idén két változatban készítettem a csalamádét.
A második változat csupán annyiban különbözik a leírt recepttől, hogy abba nem került káposzta, hanem a többi hozzá valóból azzal az 1,5 kg-nyi mennyiséggel, arányosan elosztva több került leszelésre.
Hozzávalók:
·
1,5 kg káposzta
·
1,5 kg paprika,
·
1,5 kg vöröshagyma,
·
1,5 kg zöld paradicsom vagy
sárgarépa,
·
1,5 kg uborka,
·
40 dkg cukor,
·
7 dkg só,
·
3 dl 10%-os ecet,
·
1 mokkás kanál nátrium- benzoát,
·
1 mk borkén por.
Elkészítés:
Legyalulom a hozzávalókat, belekeverem a fűszereket,
tartósítókat. 1 napig állni hagyom, többször átkeverem. Másnap üvegekbe rakom.
Mindegyiket 5 percre fejre állítom, majd visszafordítom, és végleges helyükre
teszem a csalamádékat.
Aki szereti, tehet közé erős paprikát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése