2012. szeptember 1., szombat

Csalamádéim


Idén két változatban készítettem a csalamádét. 

A második változat csupán annyiban különbözik a leírt recepttől, hogy abba nem került káposzta, hanem a többi hozzá valóból azzal az 1,5 kg-nyi mennyiséggel, arányosan elosztva több került leszelésre.



Hozzávalók:
·         1,5 kg káposzta
·         1,5 kg paprika,
·         1,5 kg vöröshagyma,
·         1,5 kg zöld paradicsom vagy sárgarépa,
·         1,5 kg uborka,
·         40 dkg cukor,
·         7 dkg só,
·         3 dl 10%-os ecet,
·         1 mokkás kanál nátrium- benzoát,
·         1 mk borkén por.

Elkészítés:
Legyalulom a hozzávalókat, belekeverem a fűszereket, tartósítókat. 1 napig állni hagyom, többször átkeverem. Másnap üvegekbe rakom. Mindegyiket 5 percre fejre állítom, majd visszafordítom, és végleges helyükre teszem a csalamádékat.
Aki szereti, tehet közé erős paprikát is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bólyi túrós lepény

Hozzávalók: 25 dkg liszt ½ cs. sütőpor 22 dkg porcukor reszelt citromhéj mazsola 2 tojás 2 dl tej 2 x 5 dkg vaj margarin ...