Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő vagy fél csomag szárított élesztő
- 1,25 dl langyos tej
- 20 dkg vaj vagy margarin
- ½ Tojás – Jó, jó, tudom, tudom, hogy ez nem egyszerű feladatnak tűnik! Én a fél tojást mindig úgy mérem ki, hogy egy kis tálba leütöm a tojást, lemérem, majd összekeverem. Fogok egy másik kistányért és elfelezem a tojást. A megmaradtat lezárom, beteszem a hűtőbe és vacsira vagy reggelire ilyenkor rántottát eszünk.
- 3 dkg cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 75 dkg magvaváló szilva
A tetejére:
- 17,5 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2,5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
A lisztet a
Gyorskelesztőbe szitálom a Konyhaművész Lisztszóróval.
Hozzáadom
az élesztőt, a langyos tejet, a MikroKannában
megolvasztott vajat, és a többi hozzávalót.
Robotgéppel vagy kézzel addig
dagasztjuk, míg jó hólyagos lesz és elválik az edény falától.
Lezárjuk a Gyorskelesztőt és kétszer kelesztjük a
tésztát. Miután az első kelesztés után ledobja az edény a tetőt, visszazárjuk,
és újra kelesztjük addig, amíg újra le nem jön a tető a tálunk pereméről.
Közben
előkészítjük a szilvát. Az Új Generációs
Konyhai Előkészítő Késsel először félbe vágjuk, kivesszük a magját és még a
feleket is félbe vágjuk. Tehát negyedelünk minden szilvát.
Mikor a
tészta megkelt, kézzel jól átdolgozzuk, és egy tepsibe tesszük. Mini Nyújtóval kinyújtjuk a tésztánkat
a tepsiben.
Akinek nincs Mini Nyújtója,
az a Gyúrólapon a nagy Nyújtóval akkorára nyújtsa ki, amekkora
a tepsi.
A Konyhaművész Húsvillával jó sűrűn megszurkáljuk
a tésztánkat és kirakjuk a szilvával.
Összedolgozzuk
a tetejére szórandó anyagokat is.
A Konyhai Mindenttudóba beletesszük a
lisztet, cukrot és a vajat. A Késsel jól eldolgozzuk.
Amennyiben
szükséges, akkor kézzel is, ujjainkkal is átmorzsolhatjuk. Hozzáadjuk a
mandulaforgácsot, belekeverjük és a szilva tetejére szórjuk a morzsánkat.
Hagyjuk így
még kelni a lepényünket 15 percig.
200 fokon
20-30 percig sütjük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- Gyorskelesztő
- Konyha Művész Lisztszóró
- Generációs Konyhai Előkészítő Kés
- Mini Nyújtó
- Konyhaművész Húsvilla
- Konyhai Mindenttudó
- MikroKanna
- TW Digitális Konyhamérleg
- Gyúrólap
- Nyújtó
Tepsi méret: 30x20 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése