2012. szeptember 8., szombat

Vendégváró szendvics


Hozzávalók:

  • 6 db főtt tojás
  • 20 dkg gépsonka vagy felvágott
  • 4 -5 savanyú uborka
  • 1 db paprika (zöld vagy piros a legjobb, de a hagyományos sárga is jó)
  • 1 – 2 fej lila hagyma
  • 1 db alma
  • 2 dl tartármártás
  • 1 dl víz
  • 1 db húsleves kocka vagy 1 dl húsleves
  • 2 púpozott evőkanál zselatin
Elkészítés:
A hozzávalókat a sonka kivételével beletesszük a késes aprítóba. Feldaraboljuk a zöldségeket és a főtt tojást vele.



A gépsonkát apró kockákra vágjuk, de ha nem akarunk késezni nyugodtan az aprítót is használhatjuk.

A feldarabolt zöldségeket és a sonkát beletesszük a 2 l-es tálba, összekeverjük.

A tartármártáshoz a majonézt és a tejfölt simára keverjük a Gyorskeverővel. Tehetünk bele egy kis fehér borsot is.



A vizet felforraljuk egy kis lábasban, feloldjuk benne a leves kockát, majd felmelegítjük benne a zselatint.

A tartármártást és a langyos zselatinos levest ráöntjük a tálban levő keverékre.

A Tupperware Fesztivált kiolajozzuk ecsettel, és beletöltjük az összekevert alapanyagokat.



Lezárjuk a Fesztivált a tetejével és hűtőbe tesszük. Egy óra múlva a Fesztivál tálcájára borítjuk a megdermedt Vendégváró szendvicset.

A tetejét vágott petrezselyemmel díszítjük.

UltraPro Edényben sütött házikenyérrel kínáljuk. Recepteket itt találsz hozzá:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...