2012. szeptember 30., vasárnap

Csirkemell torta füstlivel




Hozzávalók:
  • 3 db csirkemell
  • 20 – 25 dkg Szeletelt Bacon szalonna (1 kisebb csomag nekem elég lett)
  • 5 db Füstli
  • 40dkg trappista sajt
  • Bors, 
  • ételízesítő


Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, hosszában ketté vagy 3 felé vágjuk az Új Generációs Hentes Késsel. Sajtokat lereszeljük.

Az UltraPro Edényt kibéleljük a szeletelt Bacon szalonnával úgy, hogy az edény szélén túl érjen.



A sajtot lereszeljük a KM Asztali Reszelővel vagy a Konyhai Malommal. Egy réteget a szalonnára terítünk. A sajtot befedjük a hús szeletekkel. Borsozzuk és kevés Vegetával vagy saját készítésű ételízesítővel megszórjuk. Megint egy réteg sajt következik.

A Füstlit hosszában kettévágjuk és vágott részével lefelé a sajtra rakosgatjuk. Újabb reszelt sajt réteg jön, és erre megint a hús, amit fűszerezünk, és beborítjuk sajttal. Ha még van összetevőnk, virsli és hús, akkor ismételjük a műveletet. Ha elfogyott mindenünk, akkor a kilógó Bacon szalonnát szépen a tortánk tetejére hajtogatjuk úgy, hogy teljesen beborítsa azt. A maradék reszelt sajtot rászórjuk a tetejére.

Az UltraPro Edényre rátesszük a tetőt és 190 fokon végig fedő alatt szép pirosra sütjük.



Míg a hús sül, elkészítjük a köretet.

Rizs (borsós, kukoricás, zöldséges, stb.) vagy hasábburgonya illik hozzá.
Amennyiben hidegtálként szeretnénk kínálni, teljesen kihűtjük, hűtőbe tesszük és szeleteljük. Saláta levelekre fektetjük a torta szeleteket, ízlés szerint díszítjük. Francia salátával vagy bármilyen más zöldséges salátával kínáljuk.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • Új Generációs Hentes Kés
  • 2l-es UltraPro Edény
  • KM Asztali Reszelő (Sajt, tészta, stb. reszelőnk) vagy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése