Hozzávalók:
- 3 db csirkemell
- 20 – 25 dkg Szeletelt Bacon szalonna (1 kisebb csomag nekem elég lett)
- 5 db Füstli
- 40dkg trappista sajt
- Bors,
- ételízesítő
Elkészítés:
A csirkemellet
felszeleteljük, hosszában ketté vagy 3 felé vágjuk az Új Generációs Hentes Késsel. Sajtokat lereszeljük.
Az UltraPro
Edényt kibéleljük a szeletelt Bacon szalonnával úgy, hogy az edény szélén túl
érjen.
A sajtot
lereszeljük a KM Asztali Reszelővel
vagy a Konyhai Malommal. Egy réteget
a szalonnára terítünk. A sajtot befedjük a hús szeletekkel. Borsozzuk és kevés
Vegetával vagy saját készítésű ételízesítővel megszórjuk. Megint egy réteg sajt
következik.
A Füstlit
hosszában kettévágjuk és vágott részével lefelé a sajtra rakosgatjuk. Újabb
reszelt sajt réteg jön, és erre megint a hús, amit fűszerezünk, és beborítjuk
sajttal. Ha még van összetevőnk, virsli és hús, akkor ismételjük a műveletet.
Ha elfogyott mindenünk, akkor a kilógó Bacon szalonnát szépen a tortánk
tetejére hajtogatjuk úgy, hogy teljesen beborítsa azt. A maradék reszelt sajtot
rászórjuk a tetejére.
Az UltraPro Edényre rátesszük a tetőt és
190 fokon végig fedő alatt szép pirosra sütjük.
Míg a hús
sül, elkészítjük a köretet.
Rizs
(borsós, kukoricás, zöldséges, stb.) vagy hasábburgonya illik hozzá.
Amennyiben
hidegtálként szeretnénk kínálni, teljesen kihűtjük, hűtőbe tesszük és
szeleteljük. Saláta levelekre fektetjük a torta szeleteket, ízlés szerint
díszítjük. Francia salátával vagy bármilyen más zöldséges salátával kínáljuk.
Elkészítéséhez
javasolt Tupperware termékek:
- Új Generációs Hentes Kés
- 2l-es UltraPro Edény
- KM Asztali Reszelő (Sajt, tészta, stb. reszelőnk) vagy
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése