2012. szeptember 23., vasárnap

Kivis muffin





Hozzávalók:
  • 30 dkg kivi
  • 24 dkg liszt
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 12 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1,5 kávéskanál vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,2 dl vaníliás tej (felforralva 1 vanília rúddal)


Elkészítés:
A kiviket megpucoljuk, és apróra vágjuk az Új Generációs Előkészítő Késsel.

A vajat a cukorral, a tojásokkal, a vaníliával és a vaníliás tejjel habosra keverjük a Konyhaművész Pro Tálban.



Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Végül a kivi darabokat a Mesterfogás Szilikon Keverővel óvatosan a masszához keverjük.



Kivajazott Szilikon Muffin Formába vagy muffin papírral bélelt formába töltjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig (tűpróbáig) sütjük.



Nekem 22 db lett belőle.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • Digitális Konyhamérleg
  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • Konyhaművész Pro Tál
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • Szilikon Muffin Sütők

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...