2012. szeptember 14., péntek

Szilva befőtt (kompót)




Hozzávalók:
  • 5 kg szilva
  • 2 l meleg víz
  • 1 kg cukor
  • 1 cs. Lucullus Befőtt Tartósító


Elkészítés:
A befőttes üvegeket és a tetőket forró mosogatószeres vízben elmosogatjuk, hideg vízzel kiöblítjük és befújjuk a KoMiTo Sol Putz-al.

A szilvát jól megmossuk, az Új Generációs Előkészítő Késsel kettévágjuk, magját kiszedjük.



A cukrot a tartósítóval elkeverjük, majd a meleg vizet hozzáadva oldódásig keverjük. Ezután felforraljuk a szirupot.

A TW Közepes Szűrővel egy adag szilvát a szirupba teszünk, és addig főzzük, míg a szirup gyöngyözni kezd. A szűrővel kiszedjük a szilvát a Tálalómesterbe, majd forrón üvegekbe rakjuk, amiket a tenyerünkkel többször megütögetünk, hogy az üveget a lehető legjobban kitöltsék a szilvák.

Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes szilva.
Ezután a szirupot újra felforraljuk és az üvegben levő szilvára merjük a Mesterfogás Merőkanállal.



A tetővel lezárjuk az üvegeket, majd 5 percre fejre állítjuk.

Miután visszaforgattuk a befőttjeinket, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd végleges helyükre tesszük őket.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • TW Közepes Szűrő
  • Mesterszakács Főzőedény
  • Tálalómester
  • Mesterfogás Merőkanál
  • Mérő – Mix

KoMiTo Sol Putz: Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...