Hozzávalók:
- 5 kg szilva
- 2 l meleg víz
- 1 kg cukor
- 1 cs. Lucullus Befőtt Tartósító
Elkészítés:
A befőttes
üvegeket és a tetőket forró mosogatószeres vízben elmosogatjuk, hideg vízzel
kiöblítjük és befújjuk a KoMiTo Sol Putz-al.
A szilvát
jól megmossuk, az Új Generációs
Előkészítő Késsel kettévágjuk, magját kiszedjük.
A cukrot a
tartósítóval elkeverjük, majd a meleg vizet hozzáadva oldódásig keverjük.
Ezután felforraljuk a szirupot.
A TW Közepes Szűrővel egy adag szilvát a
szirupba teszünk, és addig főzzük, míg a szirup gyöngyözni kezd. A szűrővel kiszedjük
a szilvát a Tálalómesterbe, majd
forrón üvegekbe rakjuk, amiket a tenyerünkkel többször megütögetünk, hogy az
üveget a lehető legjobban kitöltsék a szilvák.
Ezt a
műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes szilva.
Ezután a
szirupot újra felforraljuk és az üvegben levő szilvára merjük a Mesterfogás Merőkanállal.
A tetővel
lezárjuk az üvegeket, majd 5 percre fejre állítjuk.
Miután visszaforgattuk
a befőttjeinket, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd végleges helyükre
tesszük őket.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- Új Generációs Előkészítő Kés
- TW Közepes Szűrő
- Mesterszakács Főzőedény
- Tálalómester
- Mesterfogás Merőkanál
- Mérő – Mix
KoMiTo Sol Putz: Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése