2012. szeptember 1., szombat

Homoktorta


Hozzávalók:
  • 5 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 13 dkg kristálycukor
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg liszt (lehet grízes liszt is)
  • 25-30 dkg sárgabarack íz
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral a Mesterszakács Habüstben gőz felett habosra verjük a Mesterfogás Habverővel.


A gőzről levéve addig keverjük, amíg sűrű és hadszerű nem lesz.

Ekkor hozzáadjuk a citrom héját, a lisztet és a meglangyosított vajat, majd a jól kikeverjük a tésztánkat.

Tovább keverjük.


A masszát kivajazott, lisztezett Virág Formájú Szilikon Tortaformába töltjük a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével és közepesen forró sütőben megsütjük.

A kisült tortát kettő vagy három részre vágjuk, megkenjük barackízzel és a tetejére porcukrot szórunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...