Hozzávalók:
- 5 egész tojás
- 2 tojás sárgája
- 13 dkg kristálycukor
- 1 dkg vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 14 dkg vaj
- 14 dkg liszt (lehet grízes liszt is)
- 25-30 dkg sárgabarack íz
Elkészítés:
A tojásokat
a cukorral és a vaníliás cukorral a Mesterszakács
Habüstben gőz felett habosra verjük a Mesterfogás
Habverővel.
A gőzről
levéve addig keverjük, amíg sűrű és hadszerű nem lesz.
Ekkor
hozzáadjuk a citrom héját, a lisztet és a meglangyosított vajat, majd a jól
kikeverjük a tésztánkat.
Tovább
keverjük.
A masszát
kivajazott, lisztezett Virág Formájú
Szilikon Tortaformába töltjük a Mesterfogás Szilikon Keverő segítségével és
közepesen forró sütőben megsütjük.
A kisült
tortát kettő vagy három részre vágjuk, megkenjük barackízzel és a tetejére
porcukrot szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése