2012. szeptember 13., csütörtök

Ecetes szilva





Hozzávalók:
  • 10 kg szilva
  • 3,5 l víz
  • 7 dl 10%-os ecet
  • 80 dkg cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 cs. Nátrium- Benzoát (Dr. Oetker 8gr-os)

Elkészítés:
A szilvát jól megmossuk és az Új Generációs Előkészítő Késsel kettévágjuk, magját eltávolítjuk.

Jól kimosott, kiöblített és KoMiTo Sol Putz-al befújt üvegekbe rakjuk. 

Az üvegek alját tenyerünkkel többször megütögetjük, hogy minél jobban megtöltődjenek az üvegek.



A vizet, ecetet, cukrot, fűszereket egy lábasban összekeverjük, felforraljuk.

Forrón a szilvára merjük, lezárjuk a KoMiTo Sol Putz-al befújt tetőkkel és fejre állítjuk az üvegeket pár percre.



Ezután ha visszaforgattuk az üvegeinket, szárazdunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • 10 l-es Giga Kelesztő
  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • Mesterszakács Főzőedény
  • Mesterfogás Merőkanál
  • Mérő – Mix

KoMiTo Sol Putz: Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése