Hozzávalók:
- 10 kg szilva
- 3,5 l víz
- 7 dl 10%-os ecet
- 80 dkg cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 cs. Nátrium- Benzoát (Dr. Oetker 8gr-os)
Elkészítés:
A szilvát
jól megmossuk és az Új Generációs
Előkészítő Késsel kettévágjuk, magját eltávolítjuk.
Jól kimosott,
kiöblített és KoMiTo Sol Putz-al
befújt üvegekbe rakjuk.
Az üvegek alját tenyerünkkel többször megütögetjük,
hogy minél jobban megtöltődjenek az üvegek.
A vizet,
ecetet, cukrot, fűszereket egy lábasban összekeverjük, felforraljuk.
Forrón a
szilvára merjük, lezárjuk a KoMiTo Sol
Putz-al befújt tetőkkel és fejre állítjuk az üvegeket pár percre.
Ezután ha
visszaforgattuk az üvegeinket, szárazdunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- 10 l-es Giga Kelesztő
- Új Generációs Előkészítő Kés
- Mesterszakács Főzőedény
- Mesterfogás Merőkanál
- Mérő – Mix
KoMiTo Sol Putz: Ezüsttartalmú
általános gomba és baktériumölő szer.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése