2012. szeptember 16., vasárnap

Szilvás krémes





Hozzávalók:
  • 6 tojás,
  • 6 evőkanál liszt,
  • 6 kanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • Szilva felezett


Krémhez: 
  • 4 csomag kókusz vagy vanília puding,
  • 1 liter víz,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 6 tojásfehérje

Tetejére: 
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés:

Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára fél szilvákat teszünk, vágott felükkel lefelé. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy a szilvás része kerüljön felülre. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.



A pudingot - én kókuszossal készítettem - vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük a 2l-es UltraPlusz edényben, mikróban, 600W-on, 12 perc alatt, közben egyszer, kétszer megkeverjük.

6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk a Mérő-Mixben, majd a meleg pudinggal elkeverjük.





(A megmaradt tojássárgáját más süteményhez vagy ételhez felhasználhatjuk. Én egyesével mini Tupperos apróságokba tettem és ment a fagyasztóba.)




A puding krémet a Szilikon Cukrász Spatula segítségével a tészta tetejére kenjük.




Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk.
Fahéjjal vagy reszelt csokoládéval meghintve, kockára szeletelve kínáljuk.

Nagyon finom, dekoratív sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...