Hozzávalók:
- paprika
- paradicsom
- hagyma
- olaj vagy zsír
- őrölt fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
- vegeta
- üvegenként egy késhegynyi Nátrium- benzoát
Elkészítés:
A hagymát
megpucoljuk az Új Generációs Előkészítő Késsel. Beletesszük a TurbóAprítóba, és
jó apróra szeleteljük vele.
A paprikát
és a paradicsomot feldaraboljuk.
A zsiradékot
a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényben felforrósítjuk. Beletesszük a
felaprított hagymát és üvegesre pároljuk.
Rátesszük a
paprikát, paradicsomot. Fedőt teszünk az edényre és kis fokozaton főzve hagyjuk
kicsit főni, majd összekeverjük és fűszerezzük.
Átkeverjük, és újra rátesszük a
tetőt és lassú tűznél készre főzzük a lecsónkat. Mikor elkészült beletesszük a
Nátrium- Benzoátot, elkeverjük, és forrón üvegekbe töltjük a lecsót.
Lezárjuk az
üvegeket és 5-10 percre fejre állítjuk.
Visszaforgatjuk
és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek, végleges helyükre tesszük
a lecsóinkat.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- Új Generációs Előkészítő Kés
- TurbóAprító
- Mesterszakács Nyeles Főzőedény
- 6 l-es Kristály Tál
- Mesterfogás Keverő
- Mesterfogás Merőkanál
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése