2012. szeptember 25., kedd

Mesés ebéd





Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors (frissen őrölve)
  • kömény
  • majoránna
  • 1 mk Dijoni mustár
  • 1 tk ketchup
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 1 cs 500 gr-os mesetészta
  • olaj


Elkészítés:

Tejszínes csirkemell

A csirkemellet megmossuk és kisebb csíkokra vagy kockára vágjuk az Új Generációs Hentes Késsel.

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk az Új generációs Előkészítő Késsel, beletesszük a TurbóAprítóba és jó apróra daráljuk.

1 ek-nyi olajat felhevítünk, rátesszük a húst és megpirítjuk.
Az összevágott hagymákat, fűszereket, fűszerpaprikát rászórjuk, jól összekeverjük. Mivel csak mellből készül 1 dl vizet is adunk hozzá.



Készre főzzük a pörköltünket.

Közben a tejszínhez hozzáadjuk a lisztet és a Konyhaművész Habverővel simára keverjük. Mikor a hús elkészült a tejszínt a KM Habverővel belekeverjük a pörköltbe.



Egyet forralunk rajta és kész a tejszínes csirkemell.
Míg a pörköltünk fő, elkészítjük, megfőzzük a tésztát is.




Tészta főzése Mikrós Tésztafőzőben

A mesetésztát beleöntjük a Mikrós Tésztafőzőbe és a megfelelő jelig felöntjük vízzel. Sózzuk és 600 W-on 2x10 perc alatt készre főzzük. Közben egyszer megkeverjük. A tésztafőző tetejét nem tesszük rá, amikor főzzük a tésztánkat. Amikor letelt az idő, megfőtt a tészta, 5 percig pihentetjük a mikróban, majd az edény tetejének segítségével leszűrjük.
Öblíteni nem szabad a kifőtt tésztákat, mert kimossuk az értékes sikértartalmat a hideg vizes öblítéssel.
1 ek olajat locsolunk a tésztára, összekeverjük és fedő nélkül 600W-on 2 perc alatt átmelegítjük.


Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Hentes Kés
Új generációs Előkészítő Kés
TurbóAprító
Mikrós Tésztafőző
Konyhaművész Habverő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése