Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors (frissen őrölve)
- kömény
- majoránna
- 1 mk Dijoni mustár
- 1 tk ketchup
- 1 kk. fűszerpaprika
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 1 cs 500 gr-os mesetészta
- olaj
Elkészítés:
Tejszínes csirkemell
A csirkemellet
megmossuk és kisebb csíkokra vagy kockára vágjuk az Új Generációs Hentes Késsel.
A
vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk az Új generációs Előkészítő Késsel, beletesszük a TurbóAprítóba és jó apróra daráljuk.
1 ek-nyi
olajat felhevítünk, rátesszük a húst és megpirítjuk.
Az összevágott
hagymákat, fűszereket, fűszerpaprikát rászórjuk, jól összekeverjük. Mivel csak
mellből készül 1 dl vizet is adunk hozzá.
Készre főzzük a pörköltünket.
Közben a
tejszínhez hozzáadjuk a lisztet és a Konyhaművész
Habverővel simára keverjük. Mikor a hús elkészült a tejszínt a KM Habverővel belekeverjük a pörköltbe.
Egyet
forralunk rajta és kész a tejszínes csirkemell.
Míg a
pörköltünk fő, elkészítjük, megfőzzük a tésztát is.
Tészta főzése Mikrós Tésztafőzőben
A
mesetésztát beleöntjük a Mikrós
Tésztafőzőbe és a megfelelő jelig felöntjük vízzel. Sózzuk és 600 W-on 2x10
perc alatt készre főzzük. Közben egyszer megkeverjük. A tésztafőző tetejét nem
tesszük rá, amikor főzzük a tésztánkat. Amikor letelt az idő, megfőtt a tészta,
5 percig pihentetjük a mikróban, majd az edény tetejének segítségével
leszűrjük.
Öblíteni
nem szabad a kifőtt tésztákat, mert kimossuk az értékes sikértartalmat a hideg
vizes öblítéssel.
1 ek olajat
locsolunk a tésztára, összekeverjük és fedő nélkül 600W-on 2 perc alatt átmelegítjük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
Új
Generációs Hentes Kés
Új
generációs Előkészítő Kés
TurbóAprító
Mikrós
Tésztafőző
Konyhaművész
Habverő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése