2012. augusztus 7., kedd

Almadzsem



Hozzávalók:
  • 1,7 kg megtisztított alma
  • 50 dkg cukor
  • 1,5 cs. 3:1 Dzsemfix
  • Őrölt fahéj
  • Őrölt szegfűszeg
  • ½ dl Triple Sec
  • 1 citrom leve
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és szeleteljük.


A 7,5 literes Mesterszakács Füles Főzőedényben feltesszük főni. Mikor megpuhult, rúd mixerrel turmixszoljuk. Hagyhatjuk kicsit darabosra is, de teljesen péppé mixelhetjük.

Ezután hozzáadjuk a cukrot, amihez előzőleg hozzákeverjük a dzsemfixet.


Visszatesszük a dzsemet a tűzhelyre. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
Miután levettük a tűzről, belekeverjük a fahéjat, szegfűszeget, citrom levét és a Triple Sec-et.

Üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üvegeket.

5 percre fejre állítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön.

Ezután mehet a végleges helyére a dzsemünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...