2012. augusztus 7., kedd

Alma dzsem




Hozzávalók:
·         1,7 kg megtisztított alma
·         50 dkg cukor
·         1,5 cs. 3:1 Dzsemfix
·         Őrölt fahéj
·         Őrölt szegfűszeg
·         ½ dl Triple Sec
·         1 citrom leve

Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, magházát eltávolítjuk és szeleteljük.



A 7,5 literes Mesterszakács Füles Főzőedényben feltesszük főni. Mikor megpuhult, rúd mixerrel turmixszoljuk. Hagyhatjuk kicsit darabosra is, de teljesen péppé mixelhetjük.

Ezután hozzáadjuk a cukrot, amihez előzőleg hozzákeverjük a dzsemfixet.



Visszatesszük a dzsemet a tűzhelyre. Forrástól számítva 5 percig főzzük.
Miután levettük a tűzről, belekeverjük a fahéjat, szegfűszeget, citrom levét és a Triple Sec-et.

Üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk az üvegeket.

5 percre fejre állítjuk az üvegeket, hogy vákuum képződjön.

Ezután mehet a végleges helyére a dzsemünk.

Javasolt Tupperware termékek:
·         TW Előkészítő kés
·         TW Digitális Konyhamérleg
·         TW Merőkanál
·         Mesterszakács Füles Főzőedény 7,5 literes


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése