2012. augusztus 3., péntek

Ázsiai húsgombóc




Hozzávalók:
·         350 gr darált sertéshús
·         60 gr főtt rizs
·         1 szál zöldhagyma
·         15 ml gyömbérpor
·         1 sárgarépa
·         30 ml szójaszósz
·         60 ml kukoricaliszt
·         kevés cukor
·        
·         bors

Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk a Zöldséghámozóval, majd a Konyhaművész Julién szeletelőjével szeleteljük. A hagymát Turbó Aprítóval feldaraboljuk.
A 3,5 l-es Konyhaművész Keverőtálban az összes hozzávalót összekeverjük, majd 12-14 gombócot formálunk belőle.

A MikroGourmet Gőz Bázisába helyezzük a gombócokat. A Vizes Tálcát megtöltjük 4 dl vízzel, erre ráhelyezzük a gombócokkal a Gőz Bázist. Lefedjük a Tetővel és 25 percig pároljuk.

Miután elkészült, állni hagyjuk 5 percig, majd tálaljuk.

Rizs köret illik hozzá, amit a Mikrós Rizsfőzőben készíthetünk el a következő képpen:


Elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
·         Konyhaművész Kézvédős Szeletelő Julién betéttel
·         TW Új Generációs Konyhai Kés
·         Zöldséghámozó
·         Konyhaművész Tál
·         MikroGourmet
·         Mikrós Rizsfőző
·         Konyhaművész Mérő Kancsó 0,5 l-es
·         Turbó Aprító
·         Mérőkanalak





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése