2012. augusztus 20., hétfő

Tartósítószer nélküli egreskompót




Hozzávalók:
  • 1 kg egres,
  • üvegenként, mérettől függően 1-2 ek nádcukor (kristálycukor)
  • tisztított víz.

Elkészítés:
Az egrest többször váltott vízben jól megmossuk, TW Salátacentrifugában leszárítjuk.



Megszabadítjuk az egreseket a kis száracskájuktól, virág maradványtól, üvegekbe rakjuk.

A tetejére 1-2 ek nádcukrot (cukrot) teszünk, majd felöntjük a Tisztavíz Kancsón áttisztított tisztított vízzel, lezárjuk.

A 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünk aljába beleteszünk egy tiszta konyharuhát. Az üvegeket újságpapírba csomagoljuk.



Beletesszük a lábosunkba a becsomagolt üvegeket és felengedjük az edényt vízzel úgy, hogy az üvegek nyakáig érjen a víz.

Tűzre tesszük a lábasunkat és felforraljuk a vizet úgy, hogy az csak gyöngyözzön, és így melegítjük 20 percig.



A kompótot ebben az edényben hagyjuk kihűlni, majd a végleges helyére tesszük.

Az elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • Új Generációs Konyhai Előkészítő Kés
  • TW Salátacentrifuga
  • Tisztavíz Kancsó
  • Tisztaforrás
  • 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése