2012. augusztus 7., kedd

Almás-krémsajtos pogácsa




Hozzávalók:
  • 600 g BL55 búzaliszt
  • 215 g reszelt alma
  • 300 g krémsajt
  • 50 g nádcukor (por)
  • 50 g szobahőmérsékletű vaj
  • 6 g sütőpor
  • 1 csipet só
Elkészítés:

Az almát megpucoljuk az Új Generációs Konyhai Késsel, magházát eltávolítjuk. A megtisztított almát beletesszük a Konyhai Mindenttudóba és felszeleteljük jó apróra.



Minden hozzávalóból a Duplafalu Ablakos Kelesztőbe, vagy bármelyik keverő tálunkban tésztát gyúrunk.

20 percig hűtőben pihentetjük, majd nem túl vékonyra kinyújtjuk a TW Gyúrólapon a TW Nyújtóval. A Nyújtóba tehetünk hideg vizet, mivel a tészta a hideget szereti.

Kiszaggatjuk a pogácsákat, a TW Pogácsa/fánk Szaggatóval.
Szilikon Sütőlapra tesszük, megkenjük vizezett tejjel vagy 1,5%-ossal.
Tetejére tehetünk almagerezdeket, amiket szintén lekenünk a tejjel.
180º-os sütőben 25-30 perc alatt sütöttem meg.



TIPP: Amennyiben nincs otthon krémsajt, készíthetünk is házilag. 20%-os tejfölből készíthetünk krémsajtot. Egy szűrőbe tett vászonzsebkendőbe csomagoljuk a tejfölt, teszünk alá egy mélyebb tálat és hagyjuk 2 napon keresztül a hűtőben lecsepegni.

Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
  • Új Generációs Konyhai Kés
  • Konyhai Mindenttudó
  • Duplafalu Ablakos Kelesztő
  • Gyúrólap
  • Nyújtó
  • TW Pogácsa/fánk Szaggató
  • Szilikon Sütőlap
  • TW Kenőecset vagy Szilikon Kenőecset

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése