2012. augusztus 7., kedd

Alpesi tészta



Hozzávalók:
  • 25 dkg fodros nagy kocka
  • 4 -5 db közepes krumpli
  • 1 - 2 fej nagyobb vöröshagyma
  • 10-10 dkg reszelt füstölt és trappista sajt
  • 2,5 dl tejszín
  • kevés olaj
Elkészítés:
A krumplit a TW Zöldséghámozóval meghámozzuk és a TW Új Generációs Konyhai Késsel apró kockákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni a 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe.

Ha félig megpuhult, hozzáöntjük a tésztát, és együtt megfőzzük őket.


A vöröshagymát megpucoljuk a TW Új Generációs Konyhai Késsel, majd a Turbó Aprítóban apró kockákra vágjuk, és az olajon megpároljuk az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben.


A 2 l-es UltraPro vagy UltraPlusz edénybe rétegezzük a krumplis tésztát, a hagymát és a sajtot, amit előzőleg a Konyhai Malomban ledaráltunk kevertünk.

A rétegezést a krumplis tésztával fejezzük be, és a tetejére sajtot szórunk.
Az egészet meglocsoljuk a tejszínnel.
Közepes lángon arany barnára sütjük.


Megjegyzés:
Elég nehéz étel, de nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...