2012. augusztus 3., péntek

Csoki likőrös muffin




Hozzávalók:
·         12 dkg étkezési keményítő
·         15 dkg liszt
·         1 cs. sütőpor
·         5 tojás
·         25 dkg cukor
·         1 cs. vaníliás cukor
·         1,75 dl növényi olaj
·         1,75 dl csoki likőr

Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A TW Szilikon muffin formát olvasztott vajjal kikenjük, vagy muffin papírral ki is bélelhetjük.

A Konyhaművész Pro tálba leütjük a tojásokat. Habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot, lisztet, sütőport, és az étkezési keményítőt, majd lassan hozzáadagoljuk a TW Mérőkancsóban előzőleg kimért étolajat és csoki likőrt.

A szilikon formákat ¾- ed részig töltjük meg a tésztával és 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, a muffinokat pár percig hagyjuk hűlni a formában és ezután szedjük ki.
Tetejüket ízlés szerint vonhatjuk be csoki vagy cukormázzal, vagy díszíthetjük dekor tollal.

Javasolt Tupperware edények:
·         Szilikon muffin sütő
·         Szilikon Kenőecset
·         1 l-es mérőkancsó
·         Konyhaművész Pro tál
·         TW Digitális Konyhamérleg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése