2012. augusztus 20., hétfő

Sárgabarackszörp




Hozzávalók:  
·         3 kg sárgabarack,
·         2 dkg  borkősav, 
·         1 dkg   nátrium - benzoát 
·         annyi kg cukor ahány liter a baracklé.
·         1,5 l víz

Elkészítés:
Kimagozzuk a gyümölcsöt, leöntjük másfél li­ter vízzel és beletesszük a nátrium – benzoátot és a bor­kősavat. Jól összetörjük a gyümölcsöt, és egy napig állni hagyjuk. 



Ezután tiszta batisztruhán átszűrjük, a levet megmérjük, és minden li­terre egy kiló cukrot véve, azzal összekever­jük. Időnként megkeverve, hogy a cukor felol­dódjék, egy-két napig állni hagyjuk, majd üve­gekbe töltjük, lezárjuk, és a helyére tesszük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése