2012. augusztus 7., kedd

Gregor szelet




Hozzávalók 4 személyre:
·         1 kg burgonya
·         1 nagyobb fej vöröshagyma
·         6-7 szelet gépsonka
·         1 pohár tejföl
·         só, bors
·         15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük a 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Megpucoljuk és a 2 literes Ultra Plusz/Pro Edénybe szeleteljük. Az edényt előtte kivajazzuk.



A Tupperware Kristály só-bors őrlővel fűszerezzük. Nekem só és egész bors vegyesen van az őrlőben!

Ráhelyezzük a gépsonka szeleteket úgy, hogy eltakarják a burgonyát. Ezt is kicsit fűszerezzük.

A Tupperware Kézi Reszelővel a hagymát vékony karikára szeljük.

A szeletelt hagymát elterítjük a gépsonkán, majd a tejföllel leöntjük.

A tetejére a Konyhai Malomban lereszeljük a sajtot és ezt is a tetejére szórjuk.



Az edényt lefedjük a tetejével és addig sütjük, Kb. 20 perc, amíg a sajt megpirul.

Ajánlott Tupperware edények:
·         2 literes Ultra Plusz/Pro edény
·         2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
·         Konyhai Malom
·         Kristály só/borsőrlő
·         TW Konyhai előkészítő kés
·         Kézi reszelő/szeletelő
·         Tortalapát (ez az edényben való vágáshoz és kivételhez nagy segítség, ugyanis a Tupperware edényekben TILOS késsel vágni!)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése