2012. augusztus 16., csütörtök

Szódavizes cseresznyekompót




Hozzávalók:
·         cseresznye
·         üvegenként (9dl) 2 ek cukor
·         szódavíz

Elkészítés:
A cseresznyét jól megmosom, megszárítom. Üvegekbe rakom, hogy jól eligazodjon, közben tenyeremmel megütögetem az üveg alját. Ráteszem a tetejére a cukrot és felengedem szódavízzel az üvegeket és légmentesen lezárom, és végleges helyükre teszem őket!

Mikor a szódát beleengedem egy üvegbe, azt azonnal zárni kell, hogy ne illanjon el a szénsav. Tehát egyesével zárunk, nem töltjük előre fel az összes üveget.



Mikor a cseresznyét megkezdjük, hagyjuk tető nélkül elillanni a szénsavat és ezután fogyasztható a finom ropogós cseresznye. Ha azonnal megkóstoljuk a cseresznyénket felbontás után, csípni fog a szénsav miatt, de ez annak a jele, hogy szépen dolgozott a szóda.

Tipp: Egészségesebb változatban nádcukorral is készíthető vagy akár xilittel is!(Már, ha bírja valaki anyagilag)

Ezen kívül ez a módszer meggynél is és nagy szemű, vastag héjú szőlőnél is kiválóan alkalmazható!

Megjegyzés: Csak a hagyományos patronnal készült szódavíz alkalmas erre a módszerre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése