2012. augusztus 3., péntek

Citromos krémes




Hozzávalók:
Tészta:
·         30 dkg liszt,
·         5 dkg porcukor,
·         6 dkg olvasztott zsír,
·         1 egész tojás,
·         1dkg szalagálé 1 dl langyos tejben áztatva

Krém:
·         1 l tej
·         25 dkg cukor
·         3 tojássárgája
·         10 dkg liszt
·         1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
Új Hullám Tálkában felfuttatjuk egy kis langyos tejben a szalagálét.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az Új Hullám 2l-es tálban. 3 részre osztjuk, Gyúrólapon vékonyra kinyújtjuk a TW Nyújtóval. Szilikon Sütőlapon világosra sütjük.

A krémhez fél liter tejet felteszünk forrni a 2,8l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Fél literbe pedig teszünk 25 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját, 10 dkg lisztet. Jól kikeverjük a Konyhai Mindenttudóban a keverőkar betéttel.

A forralt tejhez öntjük, és krém keménységűre főzzük.
A tojásfehérjéből habot verünk a Gyorskeverőben.

Mikor a krém kissé kihűlt beletesszük a habot, egy vaníliáscukrot, a Konyhaművész Reszelővel belereszeljük a citrom héját, hagyjuk teljesen kihűlni, és megtöltjük a lapokat.

Bőségesen porcukrozzuk a tetejét az Új Hullám porcukorszóróval vagy Konyhaművész Univerzális Szóróval.

Másnap szeleteljük, mikor a lapok már megpuhultak. A TW Sajtszeletelő Késsel nagyon szépen tudjuk szeletelni, mivel a kialakítása olyan, hogy nem ragad hozzá semmi.

Javasolt Tupperware termékek:
·         Új Hullám tál 2l-es
·         Konyhaművész Mérőkancsó 0,5l-es és 1l-es
·         Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1l-es és 2,8l-es
·         Konyhai Mindenttudó
·         Gyorskeverő
·         Gyúrólap
·         Nyújtó
·         Szilikon Sütőlapok
·         Konyhaművész Reszelő Citromreszelő betéttel
·         Mesterfogás Szilikon Keverő
·         Új Hullám tálkák
·         TW Sajtszeletelő Kés
Új Hullám porcukorszóró vagy Konyhaművész Univerzális Szóró




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése