2012. augusztus 23., csütörtök

Cseresznyepudingos és kakaós palacsinta




Hozzávalók:

Palacsintához (kb.13 db):
·         ½ l tej
·         20 dkg liszt
·         2 egész tojás
·         csipet só
·         1 dl olaj

Pudinghoz:
·         ½ l tej
·         1 cs Dr. Oetker cseresznyés pudingpor (vagy amilyet a család szeret)
·         3 ek. cukor

Kakaóshoz:
·         Nesquik vagy maci kakaó (cukrozott)

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük egy Keverő Tálban.



A Mesterszakács Palacsintasütőt előmelegítjük a tűzhelyen. Mikor meleg egy kis merőkanálnyi tésztát ráöntünk, körbefolyatjuk és megsütjük. Aki ügyes feldobva fordíthatja, bár elég nehéz ehhez a Mesterszakács Palacsintasütő. Aki nem izompacsirta, az a Kanálbazár Spatulával fordítsa meg.

A kész palacsintákat egy tányérra tesszük.

Míg sülnek a palacsinták, elkészítjük a pudingot is.

Az 1 literes MikroKannába beleöntjük a tejet, beletesszük a cukrot és a pudingport. Jól elkeverjük.

Mikróban 600 W-on 5 perc alatt készre főzzük. Félidőben és a végén megkeverjük. Amíg sülnek a palacsinták, hagyjuk hűlni a pudingot. Néha megkeverjük, hogy magakadályozzuk a tetejének a „bőrösödését”.
Mikor kisültek a palacsintáink, megtöltjük felét a pudinggal, felét a kakaóval.



A pudingot a palacsinta közepére tesszük, két szélét behajtjuk úgy, hogy fedjék egymást, majd a másik két végét is fedéssel behajtjuk.

A kakaósat pedig hagyományosan feltekerjük.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
·         Egy Tupperware Keverőtál, tetszés szerinti
·         Mesterszakács Palacsintasütő
·         Kanálbazár Spatula
·         1 literes MikroKanna
·         Kanálbazár Keverő Kanál
·         Piknik Nagy Tányér
·         Mámor Desszertes Tányér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése