Hozzávalók:
Palacsintához (kb. 13 db):
- ½ l tej
- 20 dkg liszt
- 2 egész tojás
- csipet só
- 1 dl olaj
Pudinghoz:
- ½ l tej
- 1 cs Dr. Oetker cseresznyés pudingpor (vagy amilyet a család szeret)
- 3 ek. cukor
Kakaóshoz:
- Nesquik vagy maci kakaó (cukrozott)
Elkészítés:
A
palacsinta hozzávalóit összekeverjük egy Keverő
Tálban.
A Mesterszakács Palacsintasütőt
előmelegítjük a tűzhelyen. Mikor meleg egy kis merőkanálnyi tésztát ráöntünk,
körbefolyatjuk és megsütjük. Aki ügyes feldobva fordíthatja, bár elég nehéz
ehhez a Mesterszakács Palacsintasütő. Aki nem izompacsirta, az a Kanálbazár Spatulával fordítsa meg.
A kész
palacsintákat egy tányérra tesszük.
Míg sülnek
a palacsinták, elkészítjük a pudingot is.
Az 1 literes MikroKannába beleöntjük a
tejet, beletesszük a cukrot és a pudingport. Jól elkeverjük.
Mikróban
600 W-on 5 perc alatt készre főzzük. Félidőben és a végén megkeverjük. Amíg
sülnek a palacsinták, hagyjuk hűlni a pudingot. Néha megkeverjük, hogy megakadályozzuk
a tetejének a „bőrösödését”.
Mikor
kisültek a palacsintáink, megtöltjük felét a pudinggal, felét a kakaóval.
A pudingot
a palacsinta közepére tesszük, két szélét behajtjuk úgy, hogy fedjék egymást,
majd a másik két végét is fedéssel behajtjuk.
A kakaósat
pedig hagyományosan feltekerjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése