Krumpli muffin
Hozzávalók:
- 4 db közeped burgonya
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- só
- csipet szerecsendió
- bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A burgonyát
meghámozzuk a Zöldséghámozóval, a Konyhaművész Szeletelőn hajszálvékonyra
felszeleteljük. A TW Salátacentrifugában
jól leszárítjuk a krumpli szeleteket. A Szilikon
Muffin Formát kivajazzuk, és telerakjuk a burgonya szeletekkel. A Mix-Fixben a tejet a tejszínnel, sóval,
borssal, szerecsendióval és a Kombiprésen
átnyomott fokhagymával jól összekeverjük, és a krumplira töltögetjük. Forró
sütőben, 180 fokon ropogósra sütjük.
Tipp: Előételként is kínálhatjuk.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- Zöldséghámozó
- Konyhaművész Szeletelő
- TW Salátacentrifuga
- Szilikon Muffin Forma
- Mix-Fix vagy Maxi- Mix
- Kombiprés
Amerikai rántott csirke
Hozzávalók:
- 4 db csirke felsőcomb
- 5 dkg húsos sonka
- 5 dkg trapista sajt
- só
- 5 dkg liszt
- 1 nagy vagy 2 kisebb tojás
- 7,5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
A
csirkecombokat az Új Generációs Filéző
Késsel lebőrözzük, az alsó felét felhasítva a csontot kibontjuk belőle (ezt
majd levesbe főzhetjük). A csont helyére gyerekujjnyi sonkát és trapistát
göngyölünk.
A lisztet
és a zsemlemorzsát összekeverjük és 2/3-ad részét a Pác és Panír Sztár alsó részébe öntjük. Ráhelyezzük a ráccsal a
húsokat. A maradék liszt-zsemlemorzsa keveréket a húsokra öntjük. A Pác és Panír Sztárt lezárjuk, majd
párszor megforgatjuk, hogy a húsokat mindenhol bevonja a panír. Ezután
kivesszük a húsokat és felvert tojásba forgatjuk, visszarakjuk a rácsra.
Közben
a panír egy részét kivettük a Panír
Sztár aljából, hogy megint a tojásos húsra is tudjunk szórni. Lezárjuk és
újabb pár forgatással bepanírozzuk a húst.
Kivajazzuk
a 3 l-es UltraPro Edényt. A
bepanírozott húsokat az összetűzött felükkel lefelé a tálba rakjuk. tetejüket a
Szilikon Kenőecsettel, olvasztott
vajjal megkenjük.
200 fokos
sütőben lefedve 30 percig sütjük a húst. 30 perc után levesszük a tetőt,
meglocsoljuk a lével a húsokat és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg
szép piros, ropogós lesz.
Mikor
elkészült, kiszedjük egy Mediterrán
Húsos Tálaló Tálra, kiszedjük a hústűket a húsokból.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware
termékek:
- Új Generációs Filéző Kés
- Pác és Panír Sztár
- 3 l-es UltraPro Edény
- Szilikon Kenőecset
- Piknik tálak a panír, keveréshez és a tojáshoz
- Mediterrán Húsos Tálaló Tál
Közben
elkészítjük a párolt zöldségköretet.
Zöldség köret
Hozzávalók:
- 300 ml borsó
- 300 ml bébi répa
- 300 ml kukorica
Elkészítés:
A MikroGourmet Vizes Tálcájába 4 dl vizet
öntünk. (Amennyiben fagyasztott zöldségeket használunk, akkor csak 3 dl víz
szükséges!)
A Vizes Tálcára helyezzük a Gőzbázist. Ebbe belerakjuk a
zöldségeket. Lefedjük a MikroGourmet-et
a Tetővel. 600 W-on 20 percig
pároljuk a zöldségeket. 5 percig a kikapcsolt mikróban pihentetjük, majd a hús
mellé rakjuk.
Elkészítéshez javasolt Tupperware
termékek:
- 3 db Színes Saláták tál
- MikroGourmet
- 0,5 literes Konyhaművész Mérőkancsó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése