2012. augusztus 27., hétfő

Angyalka szelet


Tegnap, vasárnap lévén süteményt is kellett készíteni. Nem tudtam mi legyen, mit készítsünk, ami hamar elkészül aránylag, és finom is. Lapozgattam a könyveimet, füzeteimet, nézelődtem itt a neten, de valahogy semmi sem akart megtetszeni. Kis Viktóriával voltunk idehaza csak ketten.
Viktória kiokoskodta a sütinket: Anya legyen csokis a tésztája és tegyél rá pudingot. Már „ment” is a spájzba, és hozta a kókuszos pudingport (a – ment - azért került idézőjelbe, mert Viktória nem tud járni, betegségéből kifolyólag).
A süteménynek is Viktória, a mi kis angyalkánk adta a nevet. Eredetileg én Boszorkány szeletnek írtam volna, mert ugye vannak gonosz és jó boszorkányok, de Viktória azt mondta, hogy angyalok is vannak sötétek és fehérek is. Így hát Angyalka szelet lett.
Tehát a csokis tésztából és a kókuszos pudingból kisült és elkészült az Angyalka szelet.



Hozzávalók
Tészta:
·         6 tojás
·         20 dkg cukor
·         7 ek liszt
·         2 ek víz
·         fél csomag sütőpor
·         2 dkg kakaó (nem cukrozott)
·         2 ek. kókuszreszelék

Krém:
·         2 cs kókusz ízű pudingpor (ha nincs akkor tejszín vagy vanília)
·         8 dl tej
·         3 ek kókuszreszelék (amennyiben nem kókuszos a pudingunk, akkor legalább 6 ek kell vagy kókusz aroma)
·         5 ek cukor
·         25 dkg vaj

Díszítés:
·         kókuszreszelék
·         apró drazséalakú szóró cukor
·         Csokoládé reszelék (lehet kapni kifejezetten őrlőkben csokoládét, több féle változatban is)

Elkészítés
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a Konyhaművész Pro Tálban kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot. Tovább verjük, majd a tojások sárgáját adjuk hozzá.

Mikor jól elkevertük, apránként hozzáadjuk a lisztet, vizet, kakaóport, kókuszreszeléket is.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és 160 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Mikor megsült, fordító deszkára borítjuk, és ha másképp nem megy egy másik deszkát a tésztára téve átfordítjuk, hogy a piskóta teteje legyen felül. Én kezemre fektetve meg tudom fordítani a forró piskótát. Na persze az edényfogó kesztyű rajtam van. J

Krém:
Amíg a tészta sül, elkészítjük a kókuszos pudingot. A pudingport, cukrot simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a maradék tejet is és sűrűre főzzük. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.
Hagyjuk kihűlni a pudingot, közben többször megkeverve, hogy ne bőrösödjön be a teteje.

Amíg a pudin hűl, kikeverjük krémesre a vajat.

Mikor a pudingunk is kihűlt hozzákeverjük a vajat, robotgéppel szép simára keverjük.

Az így elkészült kókusz krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük. Megszórjuk kókuszreszelékkel, drazséval megszórjuk és az őrlővel csokit reszelünk még rá.

A sütit hűtőbe tesszük, míg a puding megdermed.

Megjegyzés: Nálunk nem kapható kókuszos puding, csak Szlovákiában. Azért el lehet készíteni, mert tejszínes vagy vaníliás pudingba teszünk 4-5 ek. kókuszreszeléket és úgy is finom lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése