2012. augusztus 11., szombat

Márványos eper kenyér




Hozzávalók:
·         12 dkg vaj
·         3 tojás
·         12 dkg liszt + 2 ek+1 ek
·         1 cs vaníliás cukor
·         12 dkg porcukor
·         2 ek kakaópor
·         fél ek sütőpor
·         2x 10 dkg apró eper
·         1 citrom héja

Elkészítés:
A vajat a porcukorra kikeverjük a Konyhaművész Pro Tálban, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Tovább keverjük, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet. 



Jól kikeverjük, majd 3 részre osztjuk a masszát.

Első részbe belekeverjük a kakaóport.

Második részbe kerül a citrom héja és a vaníliás cukor.

A harmadik részbe kerül 2 ek liszt és a Turbó Aprítóban pépesített 10 dkg eper.

Mindhármat jól kikeverjük.



A Szilikon Király formát rátesszük a sütő rácsára, és amíg bele rétegezzük a tésztákat, a sütőt is előmelegítjük 170 fokra.

Rétegezés:
Első réteg a vaníliás massza.
Második réteg az 1 ek lisztbe forgatott 10 dkg apró eper.
Harmadik réteg az eperpépes massza.
Negyedik pedig a kakaós massza, amit én kis halmokban tettem az epres részre.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és 20-25 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, mivel minden sütő más-más.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
·         Konyhaművész Pro Tál
·         3 kisebb keverőtál
·         Turbó Aprító
·         Mesterfogás Szilikon keverő, keskeny és széles is
·         Friss tál
·         Tojástartó
·         Mesterfogás Kézi habverők
·         Piknik Evőkanál
·         Digitális Konyhamérleg
·         Szilikon Király Forma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése