2012. augusztus 10., péntek

Sárgadinnye Gin-ben Agávé sziruppal



Hozzávalók: 

  • 2 darab sárgadinnye (tisztítatlanul kb. 2,5 kg/db)
  • 5 késhegynyi gyömbérpor (1 -1 késhegynyi üvegenként)
  • 5 késhegynyi Nátrium – Benzoát (1 -1 késhegynyi üvegenként)
  • 100 gr Agávé szirup vagy cukor
  • 250 ml gin
Elkészítés:
A sárgadinnyét kétfelé vágjuk az Új Generációs Filéző Késsel, és kimagozzuk. 

Húsát egy kanál segítségével gombóc alakban kivájjuk, vagy egyszerűen felkockázzuk.

A dinnye golyókat az üvegekben elrendezzük, majd megszórjuk gyömbérporral és tartósítószerrel.


Az Agávé szirupot a ginben elkeverjük, míg teljesen feloldódik, majd a levet az üvegekben elosztjuk.

Az üvegeket jól lezárjuk, kicsit összerázzuk, 5 percre fejre állítjuk, majd ismét kicsit összerázzuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük.

A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és a kompótot így dunsztoljuk ki, 120 fokon 40 perc alatt. (légkeveréses sütőben 80 fokon, gázsütőben 1-es fokozaton).


Megjegyzés: Ahogy a gyömbérnél és a Nátrium – Benzoát-nál is írtam, a késhegynyi üvegenként vonatkozik. Tehát, mivel nekem 5 üveggel lett a dinnye, így 5 késhegynyi és 7 dl-es üvegre értendő ez a mennyiség.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
  • Új Generációs Filéző Kés
  • TW Digitális Konyhamérleg
  •  Konyhaművész Mérő Kancsó
Csak 18 éven felülieknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése