Hozzávalók:
Elkészítés:
- 0,5 l langyos víz
- 1 mk cukor
- 3 tk só
- 1 ek Oliva olaj vagy 3 dkg margarin
- 810 gr liszt
- 1 cs szárított élesztő
Elkészítés:
A
hozzávalókat beleteszem a kelesztőbe. Robotgép dagasztó karjával vagy
kézzel összedolgozom.
A kelesztőt
lezárom és megkelesztem a tésztát. 20 perc eltelte után újra átdagasztom a tésztát, és újabb kelesztés következik.
Mikor megkelt, a tető lejön az edényről. Ha az edény peremét vékonyan kívülről beolajozzuk, ahol a tető rá fog simulni, a kelés végén nagyot fog pukkanni a tető, mikor megkelt a tésztánk.
Mikor megkelt, a tető lejön az edényről. Ha az edény peremét vékonyan kívülről beolajozzuk, ahol a tető rá fog simulni, a kelés végén nagyot fog pukkanni a tető, mikor megkelt a tésztánk.
Miután
tehát megkelt a tészta, ugyan úgy visszazárjuk a tetőt, ahogy először és még
egyszer kelesztjük.
Tehát
kétszer kelesztett tésztát készítünk.
Ezután
átdolgozzuk a tésztánkat, én ekkor mindig kézzel dolgozom már át, és
beletesszük a 3,5 l-es jénai edényünkbe, amit vékonyan kiolajozunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
A kenyeret
a Konyhai Ollóval vagy pengével 3 helyen keresztben, mélyen bevágjuk, vízzel spricceljük, és
rátesszük az edény tetejét. Így lefedve hagyjuk még kelni a kenyerünket.
200 fokos
sütőben szép pirosra, vagy az általunk kívánt, és szeretett színűre sütjük.
A tető
végig az edényen marad!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése