2012. augusztus 10., péntek

Piemonti piték




Hozzávalók:
·         1 csomag fagyasztott leveles tészta
·         50 dkg darált hús
·         1 fej hagyma
·         1 gerezd fokhagyma
·         1 kis doboz sűrített paradicsompüré
·         1 tojás sárgája
·         pici olívaolaj
·         ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk a Turbó Aprítóban.

Az olivaolajat beletesszük a Mesterszakács Nyeles Serpenyőbe, megpirítjuk a finomra vágott hagymákat, rátesszük a darált húst, amit szintén megpirítunk. 

Amikor a hús megpuhult belekeverjük a paradicsompürét és fűszerezzük. 



Fűszerezhetjük oregánóval, bazsalikommal vagy éppen magyaros fűszerkeverékkel is.

A leveles tésztát kiolvasztjuk, a Gyúrólapon a Nyújtó segítségével vékonyra nyújtjuk.

A Töltikével kiszaggatjuk a tésztát, majd a kiszaggatott kört a Töltike fogazott felére helyezzük. Egyik felére 1ek-nyi húst teszünk, majd összenyomjuk a Töltikét.



A kész pitéket a Szilikon Sütőlapra tesszük és a Szilikon Kenőecsettel megkenjük tojássárgájával.

160 fokon arany barnára sütjük a pitéket.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
·         Turbó Aprító
·         Mesterszakács Nyeles Serpenyő
·         Gyúrólap
·         Nyújtó
·         Töltike
·         Szilikon Sütőlap
·         Szilikon Kenőecset


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése