2012. augusztus 29., szerda

Töltött zsemle



Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • ½ kg túró
  • 2 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 3 dkg vaj



Elkészítés:
A tojást, a tejfölt beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amiben a kés betét van, és elkeverjük. Hozzáadjuk a túrót és a vaníliás cukrot és sima krémmé keverjük.



A túrókrémet átöntjük egy TW Tálba.

A zsemléket az Új Generációs Kenyérvágó Késsel elvágjuk, belsejüket kiszedjük, és beletépkedjük a túrókrémbe. A Mesterfogás Szilikon Keverővel összekeverjük a töltelékünket.



Az 1 l-es MikroKannába öntjük a tejet és 600W-on 1 perc alatt megmelegítjük. Belekeverjük a cukrot. A cukros tejbe mártogatjuk a zsemléket és az előzőleg jól kivajazott UltraPro Lasagna Sütőbe rakjuk szépen egymás mellé.

A tölteléket kanállal belerakjuk a zsemlékbe.

A MikroKannában felolvasztjuk a vajat és meglocsoljuk a megtöltött zsemléinket.



170 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Konyhai Mindenttudó
  • TW Tál
  • Új Generációs Kenyérvágó Kés
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • 1 l-es MikroKanna
  • UltraPro Lasagna Sütő

2 megjegyzés:

  1. A konyhai mindentudó, az a kézi habverő, ami a hozzávalóknál látszik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az a lila és ahhoz van késes tartozék is, ahogy a képeken is látható.

      Törlés

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...