2012. augusztus 5., vasárnap

Barackos sportszelet




Hozzávalók:
·         35 dkg liszt
·         15 dkg porcukor
·         4 dkg vaj
·         1 tojás
·         3 ek. kakaópor (nem cukrozott)
·         1 kávés kanál szódabikarbóna
·         kb. 3 ek tejföl

Krémhez:
·         0,5 l víz (eredeti recept tej)
·         2 cs. Dr. Oetker barackos pudingpor (eredeti recept vaníliás puding)
·         15 dkg vaj
·         15 dkg porcukor

Tetejére:
·         10 dkg tortabevonó csokoládé
·         2 ek. olaj

Elkészítés:
A porcukrot a vajjal habosra keverjük a Konyhaművész Pro Tálban. 

Hozzáadjuk a tojást, a kakaót majd a szódabikarbónával elkevert lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, a TW Gyúrólapon, sodorjuk, és a Szilikon Sütőlapra tesszük, és megsütjük a lapokat 160 fokos sütőben.

Amíg a lapok sülnek elkészítjük a pudingot. Csomómentesre elkeverjük a pudingport a vízzel az 1 l-es MikroKannában, és 600 W-on, 5 perc alatt sűrűre főzzük a mikróban. Félidőben átkeverjük, majd az 5 perc letelte után is jól összekeverjük. Félretesszük hűlni. Közben kikeverjük a vajat a cukorral a Konyhaművész Pro Tálban. 

Mikor a puding langyosra hűlt, a Mesterfogás Szilikon Keverővel hozzákeverjük a vajas krémhez.

A kész krémmel megtöltjük a lapokat a Mesterfogás Szilikon Cukrász Spatula segítségével.

Tetejére csoki mázat teszünk.

A tortabevonó csokit eltördeljük, beletesszük a 0,5 literes MikroKannába, hozzáadjuk az olajat és a legkisebb fokozaton, 100 W-on, 5 perc alatt felolvasztom, többször megkevergetve.

Jól elkeverjük és a sütemény tetejére kenjük.

A csokoládét tűzhelyen gőz felett is felolvaszthatjuk úgy, hogy a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben vizet forralunk. A Mesterszakács Habüstbe tördeljük a csokit, hozzáadjuk az olajat és mikor a víz forr, az edényre helyezzük a Habüstöt. Állandóan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét és a süteményünk tetejére tesszük.
Másnap szeleteljük a süteményt.





Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
·         Konyhaművész Pro Tálak
·         Szilikon Sütőlap
·         Gyúrólap
·         Nyújtó
·         1 l-es MikroKanna
·         0,5 l-es MikroKanna
·         Mesterfogás Szilikon Keverő
·         Mesterfogás Szilikon Cukrász Spatula
·         Mesterszakács Nyeles Főzőedény 2,4 l-es
·         Mesterszakács Habüst
·         Mesterfogás Keverőkanál

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése