Hozzávalók:
- 1 db friss ananász (nekem tisztítva 50 dkg lett a gyümölcshús)
- 7 dkg cukor
- 7 gr Dzsemfix 4:1
- 1/2 citrom héja és leve
Elkészítés:
Az ananászt
megpucoljuk, kis kockákra daraboljuk. A pucolást minden esetben, egy tányérban
végezzük, mert ahogy tekerjük bele az ananászpucolót, úgy folyik a lé. Ne
pazarolódjon el a gyümölcslénk.
Beletesszük a
gyümölcshús darabkákat és a kifolyt levet, a 2, 5 l-es Mesterszakács Nyeles
Főzőedénybe.
Hozzáadjuk a
cukrot, dzsemfixet és jól elkeverve hagyjuk pihenni, hogy levet engedjen.
Miután bőséges
levet engedett, feltesszük főni. Miután forr és puhulni kezdett az ananászunk,
felét kivesszük és egy edényben turmixoljuk. Az összeturmixolt pépet
visszaöntjük a lábosba, és 3 percig forraljuk még.
Levesszük a
tűzről, belereszeljük a citromhéját és belefacsarjuk a levét is. Jól elkeverjük
és azonnal csírátlanított üvegbe merjük bele. Tetejével azonnal lezárjuk az üveget,
és fejre állítva tesszük le. Így fejen hagyjuk 5 percig, hogy a tető
vákumozódjon.
Visszafordítás
után helyére tesszük a dzsemet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése