2013. június 14., péntek

Ananász dzsem


Hozzávalók:
  • 1 db friss ananász (nekem tisztítva 50 dkg lett a gyümölcshús)
  • 7 dkg cukor
  • 7 gr Dzsemfix 4:1
  • 1/2 citrom héja és leve

Elkészítés:






Az ananászt megpucoljuk, kis kockákra daraboljuk. A pucolást minden esetben, egy tányérban végezzük, mert ahogy tekerjük bele az ananászpucolót, úgy folyik a lé. Ne pazarolódjon el a gyümölcslénk.








Beletesszük a gyümölcshús darabkákat és a kifolyt levet, a 2, 5 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe.
Hozzáadjuk a cukrot, dzsemfixet és jól elkeverve hagyjuk pihenni, hogy levet engedjen.

Miután bőséges levet engedett, feltesszük főni. Miután forr és puhulni kezdett az ananászunk, felét kivesszük és egy edényben turmixoljuk. Az összeturmixolt pépet visszaöntjük a lábosba, és 3 percig forraljuk még.






Levesszük a tűzről, belereszeljük a citromhéját és belefacsarjuk a levét is. Jól elkeverjük és azonnal csírátlanított üvegbe merjük bele. Tetejével azonnal lezárjuk az üveget, és fejre állítva tesszük le. Így fejen hagyjuk 5 percig, hogy a tető vákumozódjon.

Visszafordítás után helyére tesszük a dzsemet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése