2013. június 7., péntek

Egyszerű tarja szelet petrezselymes újburgonyával

Petrezselymes újburgonya


Hozzávalók:
  • 1,5 kg újkrumpli
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 ek zsír
  • só 

Elkészítés:



Az újkrumplit megtisztítom, de nem hámozom, csak a vékony héját lekaparom finoman.
Megmosom, kockára vágom.
A zsírt beleteszem a 2, 4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe, felforrósítom. Ráteszem a 







TurbóAprítóban finomra vágott petrezselyem zöldet. Átforgatom a forró zsírban, és ráteszem a krumplit.
Sózom, megkeverem, majd kis fokozaton, fedő alatt megfőzöm.

Közben átkeverem párszor.








Egyszerű tarja szelet

Hozzávalók:
6 szelet tarja
fokhagymás grill fűszerkeverék
2, 5 ek fokhagyma olaj

Elkészítés:



A húsokat megszórjuk a fűszer keverékkel, és pár órát hagyjuk állni.
Egy nagy Mesterszakács Serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a húsokat, és mindkét oldalukat hirtelen megsütjük.
Az edényt a fedővel lezárjuk, puhára pároljuk a tarja szeleteket.







Miután megpuhultak a hússzeletek, erős fokozaton zsírjára sütjük. Ez alatt a párolás során keletkezett víz is elpárolog.

Petrezselymes újburgonyával és uborkasalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...