Petrezselymes
újburgonya
Hozzávalók:
- 1,5 kg újkrumpli
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 ek zsír
- só
Elkészítés:
Az újkrumplit
megtisztítom, de nem hámozom, csak a vékony héját lekaparom finoman.
Megmosom, kockára
vágom.
A zsírt
beleteszem a 2, 4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe, felforrósítom.
Ráteszem a
TurbóAprítóban finomra vágott petrezselyem zöldet. Átforgatom a
forró zsírban, és ráteszem a krumplit.
Sózom,
megkeverem, majd kis fokozaton, fedő alatt megfőzöm.
Közben átkeverem
párszor.
Egyszerű tarja
szelet
Hozzávalók:
6 szelet tarja
fokhagymás grill
fűszerkeverék
2, 5 ek fokhagyma
olaj
Elkészítés:
A húsokat
megszórjuk a fűszer keverékkel, és pár órát hagyjuk állni.
Egy nagy
Mesterszakács Serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a húsokat, és
mindkét oldalukat hirtelen megsütjük.
Az edényt a
fedővel lezárjuk, puhára pároljuk a tarja szeleteket.
Miután
megpuhultak a hússzeletek, erős fokozaton zsírjára sütjük. Ez alatt a párolás
során keletkezett víz is elpárolog.
Petrezselymes
újburgonyával és uborkasalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése