2013. június 18., kedd

Hideg eperleves


Hozzávalók:

  • eper, tetszés szerinti mennyiség
  • 1 cs Váncza főzés nélküli puncs puding
  • 1 l tej
  • 1/2 mk őrölt fahéj
  • 2-3 csipetnyi őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A pudingport egy Kristály Tálba tesszük, kevés tejjel, a kézi habverővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Szerecsendióval, őrölt fahéjjal ízesítjük.


Kb. 5-8 dkg epret pürésítünk és a pudingos tejhez keverjük.

Az epret felszeleteljük és a levesbe tesszük.

A tálat lezárjuk a tetejével és hűtőbe tesszük.

Tálaláskor tejszínhabbal kínáljuk, de az nélkül is tökéletes, finom a leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése