· Hozzávalók:
- 2 kg eper
- 45 dkg cukor
- 2 cs. Hass Quittin zselésítő szer 3:1 vagy Dr Oetker 3:1
Elkészítés:
Az epret többször
váltott vízben jól megmossuk, majd megtisztítjuk, eltávolítjuk a levélszárakat.
Így tisztán legyen 2 kg az eper.
Az Új Generációs Konyhai Késsel az epreket
feldaraboljuk. Én négybe vágtam, de ki hogy szereti, úgy aprítja.
A felaprított
epret a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe
tesszük.
Rászórjuk a zselésítő szert. Jól összekeverjük és feltesszük a
tűzhelyre és a legmagasabb fokozaton- nekem a kerámia lapon a 6-os a
legnagyobb- felforraljuk, állandóan kevergetve a Mesterfogás Keverőkanállal.
Mikor már jól
forr, hozzáadjuk a kimért cukrot és állandó keverés mellett újra felforraljuk.
Miután elkezd újra forrni a dzsem, még 5 percig zubogva forraljuk és
természetesen keverjük.
Jól kimosott,
kiforrázott, fertőtlenített üvegekbe töltjük és az üveget azonnal lezárjuk és 5
percre fejre állítjuk az üvegeket.
Miután
visszaforgattuk az üvegeket, mehet végleges helyére.
Nem kell dunsztolni!!
Tipp: Ezzel a zselésítő szerrel cukormentes dzsem is készíthető. Ebben az
esetben 0,25 kg Haas Glukonont számítunk 1,5 kg gyümölcshöz és másfél tasak
Quittin-t adunk hozzá.
Xilittel és
Steviával is így járunk el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése