2013. június 23., vasárnap

Málnabefőtt tartósítószer nélkül

Hozzávalók:
  • gurulós málna
  • üvegenként 1-2 kanál cukor
  • tisztított víz 

Elkészítés:




Az érett, de jó kemény málnákat leöblítjük folyóvízzel, lecsepegtetjük, és üvegekbe rakjuk. Az üvegek alját tenyerünkkel óvatosan megütögetjük, hogy eligazodhassanak a szemek minél jobban.












Üvegenként 1-2 kanál cukrot teszünk.
Tisztított vízzel felöntjük az üvegeket, lezárjuk a tetővel. 












Fazékba tesszük, aminek az alját kibéleljük újságpapírral. Felöntjük vízzel és dunsztoljuk.
Addig melegítjük, amíg az üvegben is gyöngyözni kezd a szirup.
A vízben hagyjuk kihűlni, majd helyükre tesszük a befőtteket.

 





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Epres „kenyér”

  Hozzávalók: Tészta: 330 g kristálycukor 125 g vaj vagy margarin 3 db tojás 250 ml tej 1 db citrom reszelt héja 350 g finomliszt 2 tk...